5 останніх економічних новин: курси валют, ціни на бензин і золото та плата за тепло улітку

5 останніх економічних новин: курси валют, ціни на бензин і золото та плата за тепло улітку
В Україні хоч і почали радувати курси валют, які за останній тиждень постійно падають, проте зовсім не радують ціни на продукти, товари та послуги. Адже разом із доларом вони синхронно підстрибнули, а тепер так же синхронно падати "не хочуть".

КУРСИ ВАЛЮТ

Національний банк встановив такі курси валют. Долар коштує 22,89 грн. Євро – 25,34 грн. В обмінниках ці валюти дорожчі. За комерційним курсом один долар коштує від 25,76 грн. За євро ж доведеться віддати від 28,13 грн.

ВАРТІСТЬ БЕНЗИНУ

Ціни на бензин не зазнали значних змін. Середня вартість одного літру бензину А-95 по Україні становить 25,20 грн. Найвища ціна пального цієї марки – 27,89 грн. А от найдешевше заправити свою автівку водії зможуть за 22,50 грн.

ЦІНИ НА ДОРОГОЦІННІ МЕТАЛИ

Середня вартість банківських металів на ринку така: придбати один грам золота можна за 1357 гривень 61 копійку. Далі за ціною йде платина – 1205 гривень 45 копійок. Вартість паладія становить одну тисячу гривень за грам. А от срібло – традиційно найдешевший банківський метал. Його ціна – майже 22 гривні.

ЗАКОН ПРО ГРОШОВУ ДОПОМОГУ МІЛІЦІОНЕРАМ

Президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону про грошову допомогу міліціонерам. Тепер у разі загибелі, поранення чи встановлення інвалідності працівники міліції або їхні родини отримають грошову допомогу. Розмір виплати сягатиме від 150 до 500 прожиткових мінімумів у залежності від тяжкості тілесних ушкоджень. Станом на сьогодні це від 176,4 тис. грн до 588 тис. грн.

ЗА ОПАЛЕННЯ ДОВЕДЕТЬСЯ ПЛАТИТИ І ВЛІТКУ

Платити за опалення тепер доведеться навіть улітку. Плату за теплопостачання в оселях розподілять на всі 12 місяців року. У разі підвищення тарифів вартість послуг перерахують у бік збільшення. Але ця норма не буде стосуватися будинків, де є лічильники обліку тепла. Там платити за тепло українці будуть лише в опалювальний сезон.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.