Греція поринула у переддефолтний хаос: припинили роботу всі банки

Греція поринула у переддефолтний хаос: припинили роботу всі банки
У Греції не працюють усі банки. Така ситуація триватиме тиждень. Рішення про "замороження" банківської системи прийняла влада, аби жителі країни в паніці не знімали свої гроші, що може призвести до ще більшої фінансової кризи в країні.
Із банкомату греки мають право зняти лише 60 євро на день. Такі обмеження не поширюються на картки іноземців, які можуть вільно знімати готівку.

Завтра, 30 червня, Афіни мусять повернути кредитний борг у 1,6 млрд євро. Грошей у країні немає. Греція просить міжнародних кредиторів дати новий кредит, аби розрахуватися з боргом. Кредитори вимагають зменшити в країні соціальні видатки та провести економічні реформи. Влада на це не погоджується й оголосила проведення референдуму через тиждень, де громадяни Греції самі мають визначитися, чи погоджуватися на умови кредиторів. Таким чином Афіни "грюкнули дверима" перед кредиторами, припинивши й так важкі переговори.

Завтрашня невиплата боргу означатиме для Греції дефолт. Жителі країни рекордними темпами вже кілька останніх тижнів забирають свої гроші з банків.

Тим часом стало відомо, що цієї середи в Євросоюзі можливі ще одні переговори щодо грецького питання. Адже дефолт Греції означає можливий початок виходу цієї країни з ЄС, що вдарить не лише по економіці країн Євросоюзу, а й узагалі по світовій економіці.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.