Житомирщина перевиконала бюджет: депутати вирішують, на що підуть «зайві» мільйони

Житомирщина перевиконала бюджет: депутати вирішують, на що підуть «зайві» мільйони
На черговій сесії обласної ради розподілить близько 31 мільйона вільних залишків коштів обласного бюджету.

Про це повідомляє прес-служба облради.

На засіданні постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності, яка відбулася 4 вересня під керівництвом Дмитра Кропачева, депутати розглянули понад 30 питань. Серед них - «Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік».

Після тривалого обговорення постійна комісія погодила внесення цього питання до порядку денного 32-ї сесії. Пропоновані департаментом фінансів ОДА витрати розглядали окремо по кожній галузі.

Директор департаменту фінансів Ганна Ємченко повідомила про те, що перевиконання обласного бюджету за I півріччя становить 31,2 млн. грн. Щодо розподілу вільних залишків коштів, то воно має дві складові: за пропозиціями ОДА та за пропозиціями депутатів обласної ради. У ході підготовки до сесії щодня надходили і продовжують надходити нові пропозиції.

Найбільше потреб має охорону здоров'я. На цю галузь планується спрямувати 16 млн. 151 тис. грн. (52,1% передбачуваних витрат). Відповідно на соціальне забезпечення повинні направити 6,3 млн. грн. (20,3%) і 2,3 млн. грн. - на фінансування обласних галузевих програм.

За словами заступника голови обласної ради Руслана Годованого, для бюджетної комісії немає більш важливих і менш важливих тем, тому що бюджет - це гроші платників податків, які мають піти на користь всього суспільства області. Гострими проблемами, на які депутати планують виділити кошти, заступник голови назвав капітальний ремонт будівлі обласного онкологічного диспансеру (1 млн. 180 тис грн.) і завершення капітального ремонту дитячого психоневрологічного відділення Житомирської обласної психіатричної лікарні №1 (1 млн 165 тис. грн.).

«Якщо депутати підтримають, ми внесемо зміни до програми підтримки учасників АТО. Це - додатково 500 тис. Для часткового фінансування лікування наших хлопців за кордоном та придбання для них імпортних ліків», - говорить Руслан Годований.

Також планується додатково профінансувати інші потреби, передбачені Програмою соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій, районів проведення АТО на територію Житомирської області, і військовослужбовців, працівників ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, інших силових структур області, які брали участь в АТО, у 2015 році.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.