Житомирський антимонопольний комітет порекомендував міській владі проконтролювати роботу ЖКХ

Житомирський антимонопольний комітет порекомендував міській владі проконтролювати роботу ЖКХ
Житомирським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України органам місцевого самоврядування рекомендовано припинити дії, що містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського відділення антимонопольного комітету.

Відповідно до чинного законодавства України до повноважень органів місцевого самоврядування у сфері житлово – комунальних послуг належить визначення виконавця житлово – комунальних послуг та укладання договорів з підприємствами різних форм власності на вироблення та/або виконання житлово – комунальних послуг.

Проте, як свідчить практика, більшість органів місцевого самоврядування Житомирської області ігнорує вимоги чинного законодавства України, а саме: не визначає виконавців (надавачів) житлово – комунальних послуг та не укладає з ними договори. Такі дії органів місцевого самоврядування дають можливість надавачам послуг уникнути певної відповідальності перед споживачами цих послуг.

Зважаючи на зазначене, Відділення з метою попередження наслідків дій, які містять ознаки конкуренційного порушення, рекомендувало органам місцевого самоврядування визначити виконавців житлово – комунальних послуг та укласти з ними договори про надання послуг.

Як відомо, надавачами житлово – комунальних послуг є суб’єкти господарювання, які здійснюють утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, теплопостачання, водопостачання та водовідведення, вивіз сміття, технічне обслуговування ліфтів.

Источник: Житомир.info

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.