Житомиряни не приймають участі у обговоренні тарифів на утримання прибудинкових територій – Боровець

Житомиряни не приймають участі у обговоренні тарифів на утримання прибудинкових територій – Боровець
Під час прес-конференції заступник міського голови Микола Боровець говорив про методику формування тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій, проблеми, які виникають при формуванні тарифів, та реформування житлово-комунального господарства.

Активізація населення - перша передумова позитивних змін у житлово-комунальній сфері. Необхідно, щоб кожен житомирянин усвідомив, що він є не тільки власником житла, а й співвласником спільного неподільного майна та прибудинкової території, і повинен брати активну участь у житті будинку.

На його думку не тільки надавач послуг і не тільки міськвиконком повинен приймати участь у формуванні тарифів. Громада, яка є у 95% власником свого житла повинна залучатися до всіх процесів, які є у житловому секторі. Громада будинку повинна бути організованою, і повинна відібрати набір послуг, які мають надаватися надавачами послуг. Громада повинна замовити ці послуги, обговорити їх величину і узгодити з виконавцем ціну, по якій вони будуть сплачуватись.

Паралельно з проблемою встановлення тарифів на утримання прибудинкових територій існує проблема пасивності мешканців Житомира до участі у формуванні тарифів.

При затвердженні тарифів Житомирській міськвиконком проводив громадські слухання. Але після їх аналізу можна прийти до висновку що громадські слухання не завжди проходили у повному обсязі, і так, як потрібно.

Організатори і ініціатори таких слухань – керівники ЖЕКів та надавачі послуг пояснюють: оголошення писалися, по декілька разів збиралися збори, але люди не приходили на слухання, збори.

Повинні бути взаємоузгодженні і взаємозацікавлені відносини як і замовника так і надавача послуг.

Автор статьи: Сергій Харчук

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.