Комісія не схвалила референдум щодо продажу землі Ботанічного саду в Житомирі

Комісія не схвалила референдум щодо продажу землі Ботанічного саду в Житомирі
Вчора 28 вересня комісія з питань містобудування, архітектури та землекористування Житомирської міськради на своєму засіданні розглянула питання «Про припинення права постійного користування земельною ділянкою площею 5,3882 га за адресою вул.Корольова, 39В м. Житомирі».

Член комісії, голова депутатської фракції ВО «Батьківщина» міської ради Олександр Радько запропонував виключити з проекту рішення з даного питання пункт 4, який передбачає затвердження ділянки по вул. Корольова, 39 для продажу на земельному аукціоні. Радько запропонував записати в проекті рішення пункт про проведення загальноміського референдуму, який вирішить подальшу долю частини Ботанічного саду.

Депутат від фракції Партії регіонів Юрій Самбірський зауважив, що якщо за кожним 2-5 га землі проводити референдуми, то ніяких бюджетних грошей не вистачить. Депутати опозиційних фракцій заперечили, що це не просто ділянка землі, а єдине місце відпочинку на природі для жителів мікрорайонів Промавтоматика і «верхня» Польова, які перебувають досить далеко від міських парків.

Перший заступник Житомирського мера Галина Семенець запевняла депутатів, що всі ці люди гуляють в Ботанічному саду, який постійно відкритий. Також Семенець нагадала про нотаріально завіреному заяву, в якій зазначено, що агроуніверситет відмовляється від землі добровільно, але гостро потребує поліпшення матеріально-технічної бази. Тобто, за землю потрібно віддати університету частина грошей, отриманих при продажу.

Голова земельної комісії Микола Туфанов (фракція Партії регіонів) зі словами «передають - це ж не забирають, візьмемо в міську власність, а потім вже вирішимо, що робити» поставив на голосування запропонований мерією проект рішення.

Члени комісії не стали уточнювати як можна вирішити «потім», якщо в пункті 4, за скасування якого виступав Радько, однозначно прописано: «Затвердіті земельну ділянку площе 5,3882 га за адресою вул. Корольова, 39 для продаж на земельному аукціоні в м. Житомирі з подалі затвердження стартової ціні на чергові Засідання сесії міської ради ».

За проект мерії проголосувало 6 депутатів: Микола Туфанов, Юрій Самбірський, Олег Малиновський (усі - фракція Партії регіонів), Михайло Пухтаєвич (фракція партії «Сильна Україна»), Сергій Колесник та Микола Примачок (екс ВО «Батьківщина» - зараз позафракційні). А для того, щоб рішення було прийнято необхідно було не менше 8 голосів членів комісії.

Пропозиція Олександра Радько замінити пункт про земельному аукціоні пунктом про проведення референдуму також не набрала більшість голосів: «за» крім самого автора проголосували Валентин Стойко (ВО «Свобода»), Володимир Михалець та Олександр Рабинович (обидва «Фронт змін»).

Таким чином, постійна комісія з питань містобудування, архітектури і землекористування на своєму засіданні не прийшла до єдиної думки з обговорюваного питання.

Источник: http://zhzh.info/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.