КП «Житомиртеплокомуненерго» закликає житомирян утеплювати свої оселі

КП «Житомиртеплокомуненерго» закликає житомирян утеплювати свої оселі
Шановні споживачі. КП «Житомиртеплокомуненерго» закликає Вас утеплювати свої оселі!

Велику частину часу, особливо в зимовий період, ми проводимо удома. Після морозного повітря хочеться зайти до теплої квартири. Але, прийшовши додому, відчуваємо розчарування. У квартирі холодно! Напевно, знову відключили опалення! Торкаємось батареї. Та ні, все нормально, батареї гарячі. Так чому ж в квартирі не досить тепло, запитуємо ми себе, натягуючи другу пару шкарпеток і шерстяний светр. Виявляється, наш будинок, як і будь-яке фізичне тіло, втрачає тепло. Тобто, чим нижче температура зовнішнього повітря, тим більше втрачається тепла. Витік тепла відбувається через огороджувальні конструкції.

Це горища, дахи, перекриття, вікна і двері в під'їздах, підвали і підлоги. Значна кількість тепла втрачається через вентиляцію. Крім того, самі стіни більшості багатоквартирних будинків старої споруди мають низький теплозахист. Слід зазначити, що стіни виконані з різних матеріалів, отже, вони мають різні властивості, у тому числі і теплотехнічні. Істотні втрати йдуть на підігрівання зовнішнього повітря , яке потрапляє у середину приміщення, що (по-науковому інфільтрація, в народі - протяг). Таким чином, велика частина теплової енергії, що поступає, вирушає на те, щоб перекрити втрати тепла. Сплачене нами тепло вирушає на вулицю. Що робить людина, коли замерзне? П'є гарячий чай, надіває теплий светр і шерстяні шкарпетки. Тобто, утеплюється. Таким чином, Ви не даєте своєму природному теплу вийти назовні. Те ж саме і з будинком. Необхідно по максимуму знизити теплові втрати. Як це зробити? Звичайно, одними пластиковими вікнами тут не обійдешся. Необхідний комплексний підхід.

Тобто утеплювати будинок як ззовні, так і всередині. Почнемо з метелопластикових вікон, якщо немає можливості, утеплюємо рами. Не забуваємо і про балкон. Наступне – це вхідні двері. Як показує світовий досвід, важливим кроком в зниженні тепловтрат багатоквартирного будинку є утеплення зовнішніх конструкцій будівлі (дахи, стіни, підвали) з використанням сучасних теплоефективних матеріалів і прогресивних технологій.

Спеціалісти дотримуються думки, що в основному втрати тепла в будівлях відбуваються через наступні джерела:

• стіни, які мають низький термічний опір;
• зовнішні виступаючі конструкції будівлі (лоджії, балкони і т.д.);
• дахи з поганою термоізоляцією;
• балконні двері та вікна, які нещільно прилягають до рам;
• вхідні двері квартир та під'їздів.

При цьому у відсотках втрати тепла складають:

- Через зовнішні стіни будинків - 20-35%;
- Через вікна і балконні двері - до 30%;
- Через вентиляційну систему - до 30%.

Шановні громадяни!!! КП «Житомиртеплокомуненерго» закликає Вас належним чином підготувати свої домівки до зими, а ми в свою чергу зробимо все можливе, щоб Ви вчасно та якісно отримали послуги з теплопостачання!

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.