У Житомирі прийнято порядок та розцінки на відключення від мереж централізованого опалення

У Житомирі прийнято порядок та розцінки на відключення від мереж централізованого опалення
Рішеннями виконавчого комітету міської ради від 01.09.11 №548 розроблено та затверджено Порядок відключення житлових будинків, окремих приміщень, квартир від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання.

Рішенням від 07.07.11 №414 створена міжвідомча комісія, яка розглядає питання щодо відключення споживачів від мереж центрального опалення та гарячого водопостачання.


Обговорюємо індивідуальне опалення в квартирах на ФОРУМІ ZThata


«Чітко визначено порядок від’єднання від мереж, прописані права та обов’язки сторін. Розв’язання даного питання передбачено за допомогою ринкових механізмів», - поінформував заступник міського голови Микола Боровець.

М.Боровець зазначив, що даний порядок діє у місті Вінниці та інших містах України і передбачає дольовий внесок для виконання робіт, пов’язаних із зміною внутрішньо будинкових мереж водопостачання та газовідведення. Орієнтована вартість дольового внеску для однієї квартири становить:

3-поверховий житловий будинок – 4,0 тис.грн.;
5-поверховий житловий будинок – 4,2 тис.грн.:
9-поверховий житловий будинок – 7,0 тис.грн.;
14-поверховий житловий будинок – в межах 5,0 тис.грн.

Ці кошти громадяни перераховують на окремий рахунок житлового будинку, який відкрито у відповідному обслуговуючому житловому підприємстві – КВЖРЕП, ЖБК, ОСББ.

Для вирішення питання відключення від мереж централізованого опалення власник, наймач (орендар) приміщення повинен звернуися до комісії з письмовою заявою та зазначити причину відключення.

До заяви додаються:


- копія паспорта власника (власників) квартири;
- копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду;
- копія правовстановлюючого документа, що посвідчує право власності на квартиру;
- довідка-характеристика будинку та квартири згідно встановленої форми, яку необхідно отримати в обслуговуючому житловому підприємстві (КВЖРЕП, ЖБК, ОСББ);
- підтверджуючі документи щодо якості надання послуг з централізованого опалення квартири (акти-претензії).



Комісія розглядає заяву у місячний термін. Після прийняття комісією позитивного висновку питання виноситься на затвердження виконавчому комітету міської ради.

Цьогоріч комісія не припинятиме свою діяльність на період опалювального сезону, як це було раніше, а продовжуватиме розгляд заяв від житомирян.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.