Вулиці Житомира прибиратимуть від снігу за європейськими технологіями – Дебой

Вулиці Житомира прибиратимуть від снігу за європейськими технологіями – Дебой
У найближчих планах міської влади втілити нові технології у прибиранні вулиць від снігу. Для цього влада збирається придбати сучасні машини, які обробляють дороги водно-сольовою сумішшю.

Про це мер Володимир Дебой повідомив 10 листопада під час своє звітної прес-конференції перед ЗМІ.

- Така практика – це застосування досвіду північних країн ЄС – Швеції, Норвегії - розповідає Володимир Дебой.

Інновація по попередженню засніження вулиць полягає у застосовуванні спеціальної водно-сольової суміші, яку розбризкуватимуть ще перед випаданням снігу. Для того щоб на асфальті не було нагромадження заледенілого снігу, горбів та льодових нашарувань.

А це і безпека руху, і життя і здоров’я людей. Я хочу щоб наше комунальне господарство на сьогодні було міцним. Щоб у нього були всі засоби, які необхідні для своєчасного прибирання вулиць – щоб ми не казали, що невчасно пішов сніг, - заявив Володимир Дебой.

Коли сніг йтиме – він відразу буде танути, це відбуватиметься на дорозі і на тротуарі. Поки для цього буде задіяна наявна машинка - модернізована для такої функції власними силами, а далі міська влада планує придбати спеціальну техніку. Таким чином не потрібно буде висипати тонни пісково-соляної суміші, а потім навесні збирати пісок та дихати пилюкою від нього.

- Ми сьогодні вже готові фактично до зимового сезону, безумовно я розумію, що якщо сніг піде одночасно великим шаром, то відразу прибрати не можливо, але ми підсилили нашу технічну базу 2-ма тракторами і готові до того, повідомив Володимир Дебой.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.