Міська влада Житомира збирається підвищувати якість води

Міська влада Житомира збирається підвищувати якість води
Підвищення якості питної води – це один із напрямків роботи влади Житомира впродовж останнього року. По-перше, проводяться нові дослідження по застосуванню гіпохлориду натрію, який має прийти на зміну усім відомому хлору, зазначив під час звітної прес-конференції Житомирський міський голова Володимир Дебой:

«Зараз відбувається в області тендер по освоєнню коштів, які виділені з державного бюджету – це біля 4,5 мільйонів гривень та відповідно з міського бюджету – один мільйон 400 тисяч гривень. Це дасть можливість нам змінити і собівартість очистки води, а головне покращити якість води на «Житомирводоканалі»

Цього року вперше у Житомирі було побудовано пункт доочищення води, який може забезпечувати жителів мікрорайону Малікова-Клосовського питної водою високої якості. При чому для населення вона матиме невисоку ціну, а в дитячий садочок «АБВГДЕЙКа» подаватиметься безкоштовно. Для влаштування пунктів доочищення та розливу питної води розроблено проектно-кошторисну документацію, загальна вартість робіт складає майже три мільйони гривень.

«Ми почали цю роботу, проте затримується державне фінансування по пунктам доочистки води, ми сподіваємося, що ці кошти в районі 2 мільйонів надійдуть з державного бюджету, наші кошти ми вже зарезервували, і відповідно ця програма буде реалізована вже в цьому році» – зазначив голова Житомирської міськради Володимир Дебой.

Источник: Житомирська хвиля

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.