Житомиряни зобов'язані платити паркувальнику, якщо не має паркомата - Інспекція з благоустрою

Житомиряни зобов'язані платити паркувальнику, якщо не має паркомата - Інспекція з благоустрою
Як повідомляв портал ZThata - 1 січня 2012 вступили в силу 2 пункту постанови Кабінету міністрів України про правила паркування транспортних засобів, в яких зазначено, що всі майданчики для платного паркування повинні бути обладнані паркувальними автоматами і в'їзними-виїзними терміналами. У Житомирі на даний момент їх немає.

- Один паркомат коштує від 100 тис. грн., А на місто їх потрібно 42. Встановити це обладнання за кошти бюджету міста не реально. Ми чекаємо роз'яснень щодо цього питання з Кабінету Міністрів, - пояснюють у КП« Інспекція з благоустрою м. Житомира.

Також в інспекції повідомили, що Житомир - не єдине місто, яке «порушує» постанову КМУ і де на 1 січня 2012 року немає паркоматів. Найкраща ситуація з паркоматами у столиці Україні, у Києві. Більшість обласних центрів, як і Житомир, чекають роз'яснень з приводу установки паркоматів.

До речі, постанова Кабінету міністрів України про затвердження правил паркування транспортних засобів не скасовує дії платних парковок, якщо у них відсутні паркомати. В інспекції з благоустрою повідомили, що паркувальники продовжують працювати також, як і працювали. Тому для автомобілістів Житомира ситуація не змінилася, за паркування потрібно платити - 4грн./год, 2 грн./30 хв.

Источник: Житомир.інфо

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.