Начальство житомирських паркувальників хоче знову брати гроші за паркування, бо без них у місті наче хаос

Начальство житомирських паркувальників хоче знову брати гроші за паркування, бо без них у місті наче хаос
На засіданні житомирського міськвиконкому Юрій Самборський заявив, що без паркоматів інспекція по благоустрою не може брати плату за паркування та попросив зняти із балансу інспекції по благоустрою всі парковки Житомира.

Журналісти дізнались про долю паркувальників та подробиці нововведення у заступника начальника по благоустрою Артема Мотрука.

– У Житомирі було 14 паркувальних майданчиків. Основні паркувальні майданчики були розташовані навколо Житнього ринку. Обслуговуючого персоналу по парковці працювало майже 30 чоловік, поки що вони пішли на біржу — їх скоротили. Паркувальників були попереджені ще в січні, коли тільки поставало це питання. Щодо паркоматів — кошти на їх встановлення цьогоріч не передбачені. Із зникненням парквальників, послуга регулювання руху на парковках надаватися не буде. Чесно кажучи, як відомо із нашої практики не кожен водій може сам виїхати, а інколи і заїхати на парковку. Без регулювання часто трапляються незначні ДТП, часто буває водії, виїзджаючи, чіпляють чужу автівку. Паркувальник, як ні як, засвідчував цей факт, коли приїжджали працівники міліції. Як це буде надалі, ми подивимось. Раніше люди, щоб не платити за парковку виїжджали в двори, ставили машини далеко від ринку, а зараз ці всі машини будуть на парковці. Тобто, це призведе до того, що центральні вулиці ще більш будуть завантажені, а отже кількість аварій значно збільшиться. Мені б хотілося б, що паркувальники все таки повернулися на свої робочі місця. Все так, це 30 чоловік, які втратили свої робочі місця, це 30 сімей, які втратили своїх годувальників. А ще платна парковка приносила свої плоди, як для міського бюджету, так і для житомирян, - розповів Артем Мотрук.

Ці вихідні показали, що паркувальники все таки необхідні на вулицях Житомира. В суботу та неділю біля Житнього ринку був суцільний безлад. Житомиряни паркувались як могли та де могли. Проїхати по вулиці Хлібній було фактично неможливо через автівки, які стояли просто посеред дороги.

- Звичайно добре, що парковки стали безкоштовними. Це, хоч і не суттєво, але зекономить гроші житомирян. Але в цього блага є інша, доволі таки негативна сторона. Машини, які власники ставили за декілька кварталів від платної парковки, тепер всі ринули ближче. Навколо Житнього повний хаос, проїхати доволі таки проблематично. Ще дуже ускладнюють рух «олені», які взялись паркуватись прямо по центру дороги. Я б ліпше відмовився від такого безкоштовного «блага» та повернув би паркувальників на їх місця, - каже Віктор Титаренко.

Источник: 20 хвилин

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.