Експерименти над житомирянами: під’їзди замість ЖЕКу прибиратиме фірма

Експерименти над житомирянами: під’їзди замість ЖЕКу прибиратиме фірма
Міська влада реформуючи ЖКГ Житомира розпочинає експеримент по залученню приватних структур до робіт, які нині виконують ЖЕКи.

До виконавчої влади Житомира звернулось ПП «Чистота плюс» з пропозицією дозволити в одному із КВЖРЕП виконувати роботи з прибирання сходових клітин в житлових будинках на умовах субпідрядного договору.

- ПП «Чистота плюс» працює на ринку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій м. Коростеня близько 5-ти років, професійно та якісно забезпечує виконання послуг з прибирання сходових клітин, що вплинуло на якість послуг та підвищення відсотку надходження плати від населення за надані послуги, - переконують в управлінні житлового господарства міської ради Житомира.

Враховуючи, що фінансовий стан житлових підприємств в нашому місті не стабільний через несвоєчасну оплату за надані послуги (борг населення складає 9 млн.грн.), що має визначальний вплив на якість послуг, виникла зацікавленість у такій роботі, - стверджують у міській раді.

При умові підписання договірних відносин між КВЖРЕП №8 та ПП «Чистота плюс» на виконання послуг з прибирання сходових клітин, нові взаємовідносини дозволять:

- знизити фактичні витрати комунального підприємства за рахунок меншого податкового навантаження на величину розміру соціальних відрахувань із зарплати прибиральниць (37%), економія буде спрямовуватись на придбання миючих та дезинфікуючих засобів;

- зменшити тарифи на послуги з прибирання сходових клітин;

- підвищити відповідальність до роботи зі сторони прибиральниць та контроль за їх роботою виконавця послуг ПП «Чистота плюс».

Тому на сьогодні тільки в якості експерименту опрацьовуються нові підходи до обслуговування сектору житла.
Проект буде обговорюватись на громадських слуханнях з мешканцями будинків, будуть враховуватись пропозиції та зауваження споживачів послуг, після чого дане питання буде розглядатись на засіданні виконавчого комітету.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.