Зимова небезпека підстерігає житомирян

Зимова небезпека підстерігає житомирян
Початок зими в Житомирі супроводжується нестійким характером погоди, утворення снігових заметів, бурульок і ожеледі, налипання мокрого снігу.

Враховуючи складні погодні умови, Управління з питань надзвичайних ситуацій попереджає житомирян про підвищення ризику отримання травм і небезпека для життя під час ожеледі, бурульок, криги з дахів і сильних морозів і звертає увагу на необхідність дотримуватись елементарних правил безпеки.

Нестійкі погодні умови - відлига вдень і заморозки вночі та значне нагромадження снігового покриву сприяють активному утворенню бурульок на покрівлях споруд (особливо старих будинках з похилим дахом), виступаючих архітектурних частинах будинків та великих деревах. Також в цей час утворюється ожеледь. Утворення ожеледі і бурульок несе особливу небезпеку для людей похилого віку та інвалідів.

Слід зазначити, що пересуваючись по тротуару в період танення снігу, необхідно вибирати найбільш безпечний маршрут руху, дивитися вгору і не йти під дахами будинків, слід бути особливо уважним, проходячи повз будинки і у високих дерев. Ні в якому разі не заходити за обмежувальні огорожі поблизу будинків чи дерев. При утворенні значного снігового покриву на деревах і при сильних морозах необхідно утриматися від прогулянок у паркових зонах та лісосмугах.

Також слід звернути особливу увагу на те, що в цей період йде формування льодоставу на водоймах міста. Враховуючи різкі коливання нічної і денної температури лід в даний час є тонким і крихким. Ні в якому разі не виходьте на тонкий лід.

Зимові прогулянки завжди приносять дуже багато радості. Багато хто ще з осені чекає першого снігу, коли можна зліпити сніговика, пограти в сніжки, звичайно ж покататися на санчатах і просто прогулятися.

У зв'язку з погіршенням погодних умов та значними опадами директор Парку культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна В.М.Черниш закликає жителів Житомира бути уважними під час прогулянок у парку, особливо з дітьми.

На деревах утворюється значний сніговий покрив, місцями може впасти велика брила снігу разом з бурульками.

Тому необхідно пам'ятати, що під час прогулянки в парку в період налипання снігу потрібно бути особливо уважними. Зокрема, йдучи біля високих дерев, спершу необхідно впевнитись, що немає загрози падіння снігу.

Дотримання цих основних заходів безпеки та порад дозволить житомирянам уникнути трагічних наслідків.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.