У цьому році, планують привести в порядок, пам'ятник архітектури Житомира 19 століття

У цьому році, планують привести в порядок, пам'ятник архітектури Житомира 19 століття
У цьому році, планують привести в порядок, пам'ятник архітектури Житомира 19 століття.

Мова йде про маєток Філіппова по вулиці Велика Бердичівська (колишній РАГС). Ще зовсім недавно це був будинок урочистостей, де молодята вінчалися. Сьогодні частина приміщень займає міське управління культури.

У Програмі розвитку культури Житомира передбачено провести подальші ремонтні роботи пам'ятника архітектури, на що планується виділити з міського бюджету більше 1 мільйона 220 тисяч гривень.

Крім капітального ремонту приміщень і благоустрою території, є в програмі і стаття про виготовлення проектно-кошторисної документації для подальшої реконструкції автостоянки на території будівлі, на що передбачено 30 тисяч гривень. Правда, статті про проведення ремонту автостоянки в документі не вказано, ні на цей рік, ні на 2014, до якого діє програма розвитку культури Житомира.

Двоповерховий будинок в стилі бароко по вулиці Велика Бердичівська 61/18 належав житомирському нотаріусу, адвокатові Івану Миколайовичу Філіппову. Спочатку з 1886 року будівля була дерев'яною. Філіппов реконструював його у 1903 році, перетворивши в шикарний особняк. У радянський час у ньому розміщувалася 22-а школа, потім - міський ЗАГС.

Нагадаємо, останній ремонт фасадної частини особняка і перекриття даху проводили у вересні 2011 року.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.