В результаті перевірки заборонено роботу котлів у 16 навчальних закладах Житомирської області

В результаті перевірки заборонено роботу котлів у 16 навчальних закладах Житомирської області
З 18 січня інспектори територіального управління Держмістпромнагляду в Житомирській області провели позапланові перевірки технічного стану котелень у дошкільних та навчальних закладах області.

В результаті перевірки в 16 котелень у навчальних закладах, було виявлено 173 порушення законодавчих та нормативних актів з охорони праці: в Коростишівському професійному аграрному ліцеї; Коростишівській школі № 9; Коростишівській школі № 3; Гуманітарній гімназії № 5 в м. Коростишів; в Новоград- Волинському професійному ліцеї; в навчальних закладах Коростишівського району: Ставищанської, Вільнянської; Щегліевскої, Здвіжевскої, Гуменецькії школах, Торчинському навчально-виховному комплексі; Старосілецкій гімназії; Більковецькій, Козіївській, Городоцькій, Каменобродській школах.

Основним виявленим порушенням є відсутність оглядів котлів, проектної та технічної документації, не всі котли обладнані запобіжними клапанами і манометрами.

Працівники, задіяні в обслуговуванні котлів, не пройшли спеціального навчання. Не всі об'єкти, які експлуатуються установами, зареєстровані в Держмістпромнагляді, а в Козіївській школі Коростишівського району експлуатуються котли виготовлені місцевими умільцями, без ліцензії.

Через грубі порушення норм безпеки в цих навчальних закладах, була заборонена експлуатація 22 котлів.

До адміністративної відповідальності притягнуто 15 працівників, в тому числі 8 керівників.

Керівництву установ видані розпорядчі документи щодо припинення експлуатації обладнання та усуненню порушень з охорони праці та промислової безпеки.

Перевірки технічного стану котелень у дошкільних та навчальних закладах Житомирської області тривають.

Нагадаємо, на території дитсадка у селищі Первомайськ, Баранівського району, вибухнув опалювальний котел. Від вибуху в двох корпусах дошкільного навчального закладу вилетіли вікна і двері.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.