Влада пообіцяла, що не буде штрафувати за встановлення автономного опалення

Влада пообіцяла, що не буде штрафувати за встановлення автономного опалення
Новий законопроект про надання послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води не змінює чинний порядок переходу на індивідуальне опалення і ніяких штрафів за від'єднані раніше квартири від центрального теплопостачання не передбачає, заявили у Мінрегіоні.


Як повідомили у відомстві, заборона відключення від централізованих систем окремих квартир діє в Україні з 2007 року, пише "Коментарі".

"Тоді було зареєстровано наказ Міністерства з питань житлово-комунального господарства і остаточно заборонено відключення споживачів від централізованого опалення, за винятком випадків, коли таке переобладнання передбачено схемами, затвердженими місцевими органами самоврядування", - зазначили у Мінрегіоні.

У відомстві також додали, що зміни, які пропонує внести Нацкомуслуг, тільки формалізують давно існуючий стан речей і в певній мірі підсилюють відповідальність, "тому що встановлюють чітко визначені штрафні санкції за самовільне відключення".

Нагадаємо, Нацкомісія державного регулювання у сфері комунальних послуг опублікувала законопроект, який пропонує внести зміни до закону "Про теплопостачання" та "Про житлово-комунальні послуги", а також до Кодексу України "Про адміністративні правопорушення".

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.