Житомирянам поки "не загрожує" аварійна дамба

Житомирянам поки "не загрожує" аварійна дамба
Влада Житомира почали підготовку до весняної повені та паводків. В міськрадиі кажуть, що враховуючи весняний метеорологічний прогноз, небезпечних ситуацій не передбачається.

На нараді 14 лютого було визначено склад міської оперативної групи з координації дій органів управління, сил та засобів при виникненні надзвичайних ситуацій в паводковий період в 2013 році.

Про це повідомляє офіційний веб-сайт Житомирської міськради.

За словами начальника управління комунального господарства Олександр Марцун, всі стоки приведені в належний стан. Магістральні колектори знаходяться в робочому стані.

Він також зазначив, що найбільше проблем виникає у жителів приватного сектора.

"Частина власників приватних садиб для відводу води викопують канави. Люди не прибирають сніг з власного двору, створюючи підтоплення будинків. Комунальні підприємства допомагають у таких ситуаціях. Однак, жителі самі повинні бути відповідальними за свої дії, не допускаючи подібного", - говорить Марцун.

Чиновники склали комісію, яка здійснюватиме перевірку стану готовності до пропуску льодоходу, весняної повені та дощових паводків водосховищ, гідротехнічних споруд, штучних споруд на автошляхах та об'єктів життєзабезпечення та господарювання міста Житомира.

На недавній селекторній нараді перший заступник губернатора Микола Олешенко сказав, що за його даними, міська дамба знаходиться в нормальному стані.

"По Житомиру, ті матеріали, які у мене є по дамбі, свідчать про те, що ситуація контролюється, перелив води відбувається планово. Але це ще не пішов сам льодохід, ще не пішла основна вода", - сказав Олещенко.

Нагадаємо, як розповідав Геннадій Забродський, 2013 року головне управління ЖКГ області буде вносити пропозицію в Міністерство регіонального розвитку про виділення 13 млн. грн., Щоб зняти питання про аварійність греблі.

Источник: Житомир ІНФО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.