За полив присадибних ділянок житомирянам доведеться платити додатково

За полив присадибних ділянок житомирянам доведеться платити додатково
У Житомирі за полив води на присадибних ділянках, в приватному секторі, доведеться платити додатково.

Начальник управління комунального господарства Житомирської міськради Олександр Марцун роз'яснив ситуацію з використанням води для поливу присадибних ділянок та оплатою за неї.

У весняно-літній період у власників присадибних ділянок у приватному секторі виникає необхідність їх поливу. Розбір води з водопровідних мереж Житомирського водоканалу збільшується. Тому з 15 травня абонентам приватного сектора, в яких відсутні лічильники обліку води Житомирводоканал виробляє додаткове нарахування плати за полив садів, присадибних ділянок, городів і теплиць, мийка машин тощо.

Як повідомили у водоканалі, норми визначаються з розрахунку 6 літрів води на 1 кв. м. на добу. Полив половини сотки присадибної ділянки складає 20,7 грн. на місяць. Пільги на полив не розповсюджуються.

Нагадаємо, кожен споживач має вибір: платити за встановленими нормами або за показниками лічильника. Водоканал рекомендує жителям приватного сектора встановлювати прилади обліку і платити тільки за фактично спожиту холодну воду.

У разі зміни ступеня благоустрою в присадибній ділянці (кількості жителів, розміру поливної площі, площі теплиць, придбання автомобіля тощо) абоненти-громадяни зобов'язані у місячний термін з'явитися до водоканал для звірки та перерахунку кількості спожитої води.

На 1.07.2013 року в приватному секторі послугами водопостачання користуються 18 922 абонента, з яких обладнані лічильниками - 7 458.

Приклад розрахунку норм споживання:

50 * 6:1000 * 30 = 20,70
50 - метрів квадратних (площа поливу)
6 - літрів на 1 кв.м (норма використання на полив присадибних ділянок)
1000 - кількість літрів в 1 куб.м води
30 - днів у місяці
2,30 - вартість 1 куб. м води з ПДВ для населення

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.