Вищий суд заборонив житомирянам відключатися від центрального опалення для встановлення котлів

Вищий суд заборонив житомирянам відключатися від центрального опалення для встановлення котлів
Прокуратура Житомирської області домоглася в суді скасування дозволу житомирянам на відключення квартир від централізованого опалення для встановлення котлів автономного опалення.

"Після принципової позиції прокуратури було скасовано незаконне рішення виконкому Житомирської міськради. Постановою Вищого адміністративного суду України задоволено касаційну скаргу заступника прокурора області та визнано протиправним і скасовано незаконне рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради", - повідомляє прес-служба прокуратури області.

Нагадаємо, рішенням виконкому Житомирської міськради житомирянам було надано дозвіл на відключення окремих квартир від мережі централізованого опалення та гарячої води для встановлення індивідуального автономного опалення.

Однак, як заявили в прокуратурі, вказане рішення порушувало права громадян, оскільки чинне законодавство передбачає, що відключення від мережі централізованого опалення можливе тільки за згодою всіх мешканців багатоквартирного будинку.

Вищий адміністративний суд України порахував позицію прокуратури правильною і скасував рішення виконкому Житомирської міської ради.

Нагадаємо, в жовтні 2008 р Богунський районний суд Житомира розглянув у відкритому судовому засіданні справу за позовом житомирянина до виконкому Житомирської міськради і визнав дії відповідача щодо відмови у наданні дозволу на відключення квартири від мережі централізованого опалення та постачання гарячої води неправомірними та зобов'язав виконком надати житомирянам такий дозвіл.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.