Відеоблогер проаналізував якість питної води в Житомирі. ВІДЕО

Відеоблогер проаналізував якість питної води в Житомирі. ВІДЕО
Житомирський відеоблогер Володимир Жабровець провів найпростіший аналіз якості питної води в Житомирі, і показав це на відео.

Відео з брудною, каламутною водою було знято в Житомирі в одному з будинків по вулиці В. Бердичівська 16 серпня 2013р. в 23.00.

  - Як бачите, вода має характерний колір, якщо підвести руку під струмінь води, то на поверхні шкіри залишиться якась масляниста плівка ... пальці починають ковзати, ніби їх занурили в соняшникову олію. На поверхні ванної залишається осад дуже навіть не дрібних частинок. Така якість води спостерігалося протягом декількох годин ... в момент зйомки, колір води був найбільш помітний, - розповідає про свій досвід Жабровец.



Пізніше, Володимир вирішив провести найпростіший аналіз якості води. Отже, перед вами три банки з водою з одного і того ж крана.




Крайня ліва банка (0,5 л) - забір води робився 16 серпня 2013р о 23:10. Вода відстоювалася майже 9 годин + її пропустили через фільтр стаканного типу з фільтруючим елементом для жорсткої води, в результаті чого можна спостерігати певну прозорість води, практично непомітність запаху і вода перестала залишати на поверхні шкіри пальців руки маслянисту плівку. Закривши очі і забувши про експеримент, можна сказати, що це - типу чиста вода :)

Середня банка (0,5 л) - забір води робився в 8:00 17 серпня 2013р. Як Ви вже помітили, вода досить каламутна, має якийсь специфічний запах, якщо придивитися, то у воді можна побачити дуже дрібні частинки. Після 40 хвилин відстоювання, осаду не утворилося, каламутність збереглася, запах води залишився.

Права банка (1.0л) - забір води робився 16 серпня 2013р о 23:10. Відстоювали воду майже 9 годин. Як Ви вже помітили, мутність води зменшилася, але ДУЖЕ збільшився осад на дні банки, який не можна розцінювати як "незначний". Більше того, осад можна розділити на два типи: крупніший, що вільно переміщається у воді і наліт на самому склі банки. Запах води залишився без змін.

 - Виникла ідея залишити воду в літровій банці ще на день, авось в ній щось проявить ознаки життя. Кому це потрібно, щоб жителі міста пили таку воду? Чи готові наші медики до вирішення наслідків? - Запитує Жабровець.

У автора відео виникло ще декілька питань:

1. Що має статися в житті людей, що представляють контролюючі органи, щоб вони таки прийняли заходи?
2. Чи може така вода провокувати епідемнебезпеку для жителів міста Житомира?
3. Порадьте хто-небудь фільтр або систему фільтрів, здатних адекватно впоратися з такою водою. (На випадок, якщо перші два питання залишаться без відповідей)

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.