Опалювальний сезон в Житомирі може початися раніше, за однієї умови

Опалювальний сезон в Житомирі може початися раніше, за однієї умови
У регіонах, в яких середньодобова температура повітря протягом трьох днів протримається на рівні 8 º С, опалювальний сезон може початися раніше.

Про це заявив Віце-прем'єрміністр України Олександр Вілкул.

Минулого тижня, керівництво Мінрегіону та всіх областей доповіли Олександру Вілкулу про стан підготовки до нового опалювального сезону.

«Цього року підготовка до зими і нового опалювального сезону має два ключових напрямки. Перше - це підготовка об'єктів ЖКГ та отримання ними актів та паспортів готовності. Друге - це впровадження енергозберігаючих технологій. До початку опалювального сезону залишилися лічені дні. За завданням Уряду до 1 жовтня мають бути готові всі об'єкти житлово-комунального господарства. Всі акти та паспорти готовності мають бути підписані відповідними інспекціями, - сказав Олександр Вілкул під час колегії Мінрегіону.

 - Зараз підготовчі роботи по країні виконані на 98%. Згідно із законодавством опалювальний сезон може розпочатися не 15 жовтня, а раніше, якщо середньодобова температура повітря протягом трьох днів протримається на рівні плюс 8 градусів Цельсія. Тому вже сьогодні на перший план виходять роботи щодо заповнення теплоносієм систем опалення та теплових мереж . Місцеві органи влади повинні активізувати взаємодію з Гідрометцентром і підприємствами теплокомуненерго для своєчасного початку опалювального сезону.

За інформацією з регіонів готові до зими більше 201 тисячу житлових будинків (це 98,3 % від запланованого). З них паспорти готовності є у 200 тис 215 будинків. Тобто у 99,6 % від фактично підготовлених або 97,9 % від запланованого.

Олександр Вілкул зазначив, що тільки за наявності підписаних актів та паспортів готовності об'єкт вважається готовим до опалювального сезону.
Завдання цього опалювального сезону - скорочення споживання природного газу підприємствами ЖКГ на 5%.

«Зараз на 99,3 % завершена підготовка котелень. Акти готовності на сьогодні отримали 97,7 % або 24 тисячі котелень ( з 24,5 тис) . У котельних, замінено понад 1100 застарілих котлів (це 99% від запланованого обсягу) на сучасні з більшим ККД », - доповів віце-прем'єруміністр регіонального розвитку Геннадій Темник.

Для зменшення витрат на виробництво і транспортування тепла, якого зараз в теплових мережах втрачається близько 25%, в ​​Україні вже замінено 474 км тепломереж. Це 99% від запланованого обсягу 478 км. У першу чергу, замінюються найбільш проблемні ділянки.

За інформацією Мінрегіону у трьох регіонах підготовчі роботи вже завершені - це Тернопільська, Миколаївська та Донецька області. Прискорити роботи мають Волинська, Сумська, Харківська та Черкаська області.

Варто додати, що сьогодні 30 вересня 2013 Віце прем'єрміністр Олександр Вілкул проведе селекторну нараду, на якій будуть підведені підсумки підготовки регіонів до опалювального сезону. У всеукраїнському селекторі також візьмуть участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник, заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Сергій Чех, Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник і керівники всіх регіонів.

Зазначимо, що в житомирському комунальному підприємстві доповідають , що всі багатоповерхові будинки Житомира вже готові до нового опалювального сезону.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.