В Житомирі триває демонтаж незаконно встановлених кіосків

В Житомирі триває демонтаж незаконно встановлених кіосків
У Житомирі продовжують демонтувати незаконно встановлені малі архітектурні форми. На даний момент демонтовано понад 20 кіосків.

Зокрема, від малих архітектурних форм, що встановлені самовільно або з відхиленнями від дозвільної або погоджувальної документації, звільнений Старий Бульвар.

На Старому Бульварі демонтовано 4 Мафи. Ще одна тимчасова споруда власник вивіз самостійно. Втім, залишається ще кілька тимчасових споруд, з демонтажем яких виникли певні складнощі.

«Є малі архітектурні форми, в яких вже зроблені фундаменти. Тому виникають певні правові колізії. У разі демонтажу таких форм ми порушимо власне конструкцію. Після чого її власники можуть пред'являти претензії до міської влади щодо шкоди їх майну. Це питання буде окремо опрацьований на виконкомі», - говорить Сергій Сухомлин.

Безперечно, і в європейських містах стоять малі архітектурні форми, каже перший заступник міського голови, але там вони мають зовсім інший зовнішній вигляд і пристрій конструкції: «не Можна перетворювати місто на звалище. А підприємцям не варто спекулювати тим, що вони створюють нові робочі місця, купити цей кіоск, встановити його де їм заманеться і заробляти таким чином кошти. У будь-якому випадку в місті має бути порядок».

Тим підприємцям, які надалі планують встановити МАФ, Сергій Сухомлин радить звертатися в управління архітектури: «На даний момент вже прийнята комплексна схема. На її основі визначені певні обмеження. Місто поділено на три зони і в кожній з них є свої обмеження. Підприємець може прийти в управління архітектури, написати заяву, отримати всі документи і на законних підставах займатися своєю підприємницькою діяльністю».

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.