Житомир отримав грант 1,3 млн. євро на дитсадки, школи та лікарні

  		 Житомир отримав грант 1,3 млн. євро на дитсадки, школи та лікарні
Житомир і НЕФКО підписали кредитний договір на суму 3 млн. євро.

Як вже повідомляв «Журнал Житомира» договір передбачає впровадження енергоефективних заходів у будівлях бюджетної сфери міста, а саме: в школах і дитячих садах і в будівлях, що належать Центральної міської лікарні.

На практиці проект буде спрямований на встановлення індивідуальних теплових пунктів, утеплення дахів та фасадів, а також заміну старих вікон на нові - енергозберігаючі.

Проект фінансується за рахунок грантових коштів у сумі 1,350 млн. Євро, наданих Фондом Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Е5Р).

Технічна допомога, необхідна для підготовки та реалізації проекту, була надана Шведським Агентством з Міжнародного Розвитку та Співробітництва (Sida) у розмірі 200 тис. євро. Проект також підтримує Німецька організація з розвитку GIZ. Загальний бюджет інвестиції становить 4,7 млн. євро і НЕФКО є координатором з реалізації проекту.

Впровадження даного проекту дасть місту значні переваги: зменшення споживання газу на 1,5 млн. куб.м./рік зниження викидів вуглекислого (СО2) газу на 2700 т. Крім того, підвищення енергоефективності сприятиме зменшенню втрат енергії, що призведе до зниження споживання природного газу, а умови перебування дітей, вихователів і пацієнтів в термомодернизированных установах бюджетної сфери міста значно покращаться.

ДОВІДКА: НЕФКО є міжнародною фінансовою організацією, утвореною п'ятьма країнами Північної Європи: Данією, Фінляндією, Ісландією, Норвегією та Швецією. НЕФКО фінансує екологічні проекти та інвестиції в Росії, Україні і Білорусі, а також кліматичні проекти у всьому світі.

Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Е5Р) є донорським фондом з загальною вартістю 95 млн. євро, керований ЄБРР і спрямований на просування енергоефективних інвестицій в Україні та інших країнах Східного партнерства. Фонд доповнює енергоефективні кредити, надані різними фінансовими організаціями.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.