У Житомирі хочуть створити нові тролейбусні маршрути

У Житомирі хочуть створити нові тролейбусні маршрути
Збільшення кількості транспорту в ТТУ Житомира дозволить не тільки випустити на діючі маршрути більше тролейбусів, але і створити нові напрямки руху.

Про це під час прямого ефіру на обласному телебаченні розповів перший заступник міського голови Сергій Сухомлин.

«При надходження тролейбусів планується додатково створити маршрут "Крошня - Театральна - Велика Бердичівська - площа Польова" і "Гідропарк - площа Польова". Разом з тим, вдасться зменшити інтервали між прибуттям комунального електротранспорту на зупинки», - каже Сухомлин.

«Деякі житомиряни звертають увагу на те, що ми купуємо тролейбуси, які були у вжитку. Безумовно, ідеальний варіант - новий транспорт. Але його вартість в Україні становить 2 млн.грн. Відповідно, на 12 млн.грн., виділених з обласного бюджету, нам вдалося б закупити лише 6 тролейбусів. Докорінно це ситуацію не змінить. А б/у тролейбуси з Європи - це хороша альтернатива. Принаймні фахівці управління дають позитивні відгуки про чеському електротранспорті», - розповідає перший заступник мера.

Сергій Сухомлин також звернув увагу на те, що про збільшення вартості проїзду у комунальному електротранспорті можна буде говорити тільки після підвищення якості надання послуг: «Коли житомиряни отримають більшу кількість тролейбусів, коли інтервал між їх прибуттям зменшиться, коли у комунальному транспорті буде безкоштовний інтернет - тільки тоді ми будемо піднімати питання про підвищення тарифу на пасажироперевезення з 1.5 грн до 2 грн».

Як повідомляв «Журнал Житомира», 29 жовтня в Житомир надійшли перші 4 тролейбуса марки «Skoda» з Чехії. Зараз вони проходять технічний огляд і випробування, і вже у найближчі дні вийдуть на маршрут. До кінця поточного року надійдуть і інші тролейбусів. В результаті Житомирське ТТУ поповниться на 33 одиниці електротранспорту.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.