В Житомирі на Михайлівській замінили всі труби водопроводу та теплопостачання

В Житомирі на Михайлівській замінили всі труби водопроводу та теплопостачання
Два житомирських комунальних підприємства «Водоканал» і «Теплокомуненерго» завершили заміну мереж на вулиці Михайлівській, застосувавши новий підхід, який забезпечив високу якість мереж і дозволив витратити на проведення робіт менше коштів міського бюджету.

Роботи по санації водопровідних мереж по вул. Михайлівській було здійснено протягом 20 днів. Загалом, методом безтраншейної заміни труб було оновлено 370 м водопровідних мереж діаметром 90 мм. Проведена заміна підвідних труб, замінена запірна арматура. Вартість робіт склала 538 тис. грн. В той час, коли за попереднім проектом заміна водопровідних мереж становила 1 млн 952 тис. грн.

«Використовуючи метод санації, ми зменшили вартість робіт по заміні водопровідних мереж на 1 млн. 414 тис. 213 грн. Разом з тим, провели роботи без створення незручностей для жителів міста. Масштабні ремонтні роботи із застосуванням важкої техніки, могли б стати для старовинної вулиці і городян обтяжливими і вкрай некомфортними, оскільки на довгий час припинили б активне життя вулиці, її затишних кафе і установ », - говорить перший заступник міського голови Сергій Сухомлин.

КП «Теплокомуненерго» здійснило реконструкцію теплових мереж. Замінено 308 метрів старих труб теплопостачання на нові в ППУ ізоляції 325 діаметра і засувки 300 діаметра. Труби в ППУ ізоляції - це сталеві труби попередньо теплогідроізольовані пінополіуретаном із зовнішньою оболонкою з поліетилену.

«Переваги таких труб полягають у кращої теплоізоляції, безканальному прокладанні, заводської ізоляції. Застосування такого методу дозволило швидше виконувати роботи по заміні та поліпшити рівень якості послуг по теплу», - каже Сухомлин.

На заміну теплових мереж було витрачено 1 млн 280 тис. 769 грн. 80 коп.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.