Дільничні лікарі Житомира отримали 27 автомобілів для обслуговування пацієнтів.

Дільничні лікарі Житомира отримали 27 автомобілів для обслуговування пацієнтів.
Дільничні лікарі Житомира отримали довгоочікувані автомобілі для обслуговування пацієнтів на дому. 27 автомобілів відтепер будуть забезпечувати швидку та вчасну доставку лікаря на виклик хворого.

Як повідомили «Журналу Житомира» в міськраді, всього в медичних закладах Житомира налічується 218 ділянок, з них 63 - «машинні». Станом на початок року в міських лікарнях налічується 59 автомобілів, з яких підлягають списанню 42, а взагалі необхідно 108.

Автопарк міських лікарень і поліклінік не оновлювався довгий час. Старі автомобілі 1985 року випуску, багато автомобілів дев'яностих років, новітні - 2006-го, автомобілі марки «Таврія», і тих всього три.

Питання відсутності авто для дільничних лікарів - це питання, перш за все, здоров'я та життя жителів міста Житомира, вважає перший заступник міського голови Сергій Сухомлин: «На початку року лікарі, головні лікарі міських лікарень просили розглянути можливість виділення їм коштів для придбання хоча б 2-3 автомобілів для кожної лікарні. В принципі, проблему потрібно вирішувати комплексно і тому ми змогли знайти в бюджеті ресурси і виділили 2,7 млн. гривень».

Автомобіль - життєва необхідність, каже Олена Пиківська, завідуюча відділенням загальної практики (сімейна медицина): «Взимку, в епідемію дуже багато викликів, лікарі просто розриваються, вони до ночі чекають ці машини, на одну машину за 5-6 лікарів. Взяти Таврію, що таке Таврія, взимку в шубі туди сісти шести лікарів. Це нереально. Проблеми були дуже великі».

Заступник головного лікаря КУ «ЦМЛ №2» з поліклінічного розділу роботи Людмила Бондаренко каже, що для них це справжнє свято, на їх Богунський район виділено 10 новеньких автомобілів марки Daewoo Sens і відтепер у таких віддалених точки, як Польова, Богунія і Мальованка хворий не буде чекати лікаря годинами.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.