В економіку Житомирщини залучено 1,7 млрд гривень капітальних інвестицій

В економіку Житомирщини залучено 1,7 млрд гривень капітальних інвестицій
У січні-вересні поточного року в області освоєно 1,7 млрд. капітальних інвестицій, що складає 80,8% від обсягу відповідного періоду минулого року, повідомляють в обласному управлінні статистики.

На придбання і модернізацію машин, обладнання, транспортних засобів спрямовано майже половину всіх інвестицій, в будівлі та споруди - 45%.

Більшість капітальних інвестицій, а саме 68% загального обсягу, освоєно за рахунок власних коштів підприємств та організацій. Частка коштів населення на будівництво власного житла становила 13%. За бюджетні кошти використано 7% інвестицій, за рахунок кредитів банків та інших позик - 6%.

Промисловими підприємствами освоєно 774 млн. грн. капітальних інвестицій, або 45% загального обсягу. Серед них підприємствами харчової промисловості використано 29% коштів, добувної промисловості і розроблення кар'єрів - 26%, з постачання електроенергії, газу - 13%, з виробництва гумових, пластмасових виробів - 7%, хімічної промисловості та виробництва виробів з деревини і паперу - по 5%, машинобудування - 4%.

На підприємствах сільського, лісового і рибного господарства освоєно 20% всіх інвестицій, торгівлі - 7%. Разом з тим, менше, ніж на 1% коштів припадає на підприємства транспорту, організації харчування, надання інформаційних та телекомунікаційних послуг. Установами освіти, охорони здоров'я, мистецтва і спорту освоєно лише 2,3% всіх інвестицій.

У розрахунку на одну особу в області освоєно 1350 грн. капітальних інвестицій. При цьому високе значення цього показника склалося в Коростенському районі - 4,6 тис. грн., Попільнянському - 4,2 тис., Житомирі - 2,1 тис., а також у Житомирському, Нов.-Волинському, Малинському районах - понад 1,5 тис. у кожному. У той же час найменше капітальних інвестицій освоєно в Лугинському районі - 18,3 грн. на одну людину.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.