У цьому році на Житомирщині планують створити 10,3 тис. нових робочих місць

У цьому році на Житомирщині планують створити 10,3 тис. нових робочих місць
В програмі сприяння зайнятості населення Житомирської області на 2015 рік планується закласти створення до 10300 нових робочих місць.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

За даними Міністерства соціальної політики України, за 10 місяців 2014 року в області створено 9,3 тис. нових робочих місць. За цим показником пропонується внести наступні зміни до обласної програми сприяння зайнятості населення: прогнозувати створення нових робочих місць у 2015 році до 10,3 тис., 2016 рік - 10,4 тис., 2017 - 10,5 тис.

«Ми повинні відкоригувати обласну програму сприяння зайнятості населення, адже державні процеси і реалії життя вносять свої корективи. В Житомирську область прибуло вже понад 6,1 тис. переселенців, які потребують роботи. Крім того, в деяких районах області дуже велике навантаження на одне робоче місце, зокрема це Брусилівський, Ємільчинський, Любарський та Володарськ-Волинський райони», - зазначила директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна на засіданні обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення.

За словами заступника директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Бойм, напруженість на ринку праці характеризується зменшенням кількості зайнятого і економічно активного населення. Так, за 9 місяців минулого року в Житомирській області кількість зайнятого населення у віці 15-70 років зменшилася на 6,4%. Рівень економічної активності жителів області (15-70 років) знизився з 66,6% до 63,9%, проте вище середнього в Україні (63%).

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.