Конкурс на кращий проект благоустрою в центрі Житомира продовжено ще на місяць

Конкурс на кращий проект благоустрою в центрі Житомира продовжено ще на місяць
До 1 квітня 2015 року триває прийом проектів для участі у конкурсі на кращий проект благоустрою земельної ділянки за адресою вул. Київська, 6, на місці знесеного АТБ.

Як розповіли «Журналу Житомира» в міській раді, таке рішення було прийнято під час засідання виконавчого комітету 18 лютого.

Згідно з рішенням, метою конкурсу є виявлення кращої планувальної, естетично-художньої концепції комплексу проекту скверу, відображення відповідними художніми засобами образу борців за волю України (загиблих на Майдані так і під час АТО), героїв Небесної сотні, подій Евромайдана.

Також в документі йдеться: «Конкурс є відкритим і до участі у ньому запрошуються фахівці або авторські колективи фахівців - дипломовані професійні архітектори, дизайнери та скульптори, а також студенти архітектурних і художніх навчальних закладів».

Роботи, які розглянуть члени конкурсної комісії, будуть представлені житомирянам на громадських слуханнях, по завершенню яких буде оголошений переможець. Конкурсні проекти подаються за адресою: м. Житомир площа ім. С. П. Корольова, 4/2, каб.№101.

Нагадаємо, з квітня 2013 року житомиряни виступали проти будівництва магазину «АТБ» в історичній частині міста - на розі вулиць Київська-Театральна.

На початку червня 2014 року активісти знесли будівельний паркан, а представник забудовника говорив, що компанія готова йти на компроміс.

22 липня 2014 року на прес-конференції перший заступник мера Сергій Сухомлин повідомив, що скандальне будівництво може поновитися - Дніпропетровський суд скасував рішення про анулювання декларації на будівництво супермаркету.

30 вересня минулого року активісти намагалися силою прорватися на засідання комісії по скандальним будівництвом АТБ.

10 жовтня скандальний земельну ділянку, на якій будували супремаркет АТБ, повернули місту. Тоді, депутати проголосували за повернення у власність міста земельної ділянки по вул. Київська, 6, а 17 жовтня каркас супермаркету АТБ демонтували.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.