Незабаром на вулиці Житомира приїдуть тролейбуси з Таллінна

Незабаром на вулиці Житомира виїдуть б/у тролейбуси Skoda столиці Естонії Таллінна.

Про це на засіданні бюджетної комісії обласної ради повідомив перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин.

За його словами, ці тролейбуси були не в такому гарному стані, як перші, закуплені в Чехії і Словаччині, тому з ними довелося ще попрацювати: "Закуплені в Таллінні тролейбуси кілька старше тих, які були придбані в Словаччині. Тому між Житомирським ТТУ і постачальником було укладено додаткову угоду, згідно з яким постачальник на заводі "Південмаш" у Дніпропетровську проводить капітальні ремонти цих тролейбусів перед їх передачею нашому ТТУ. На даний момент перші два тролейбуси вже поставлені в ТТУ, триває їх реєстрація, найближчим часом вони вийдуть на лінію".

Протягом березня і квітня надійдуть ще 15 тролейбусів, сказав Сергій Сухомлин. Загальна кількість тролейбусів, закуплених за 18 млн. гривень, виділених для цього обласною та міською радами, складе 33 одиниці.

Перший заступник міського голови повідомив про подальші плани, спрямованих на поліпшення роботи електротранспорту. Зокрема, запровадження електронних квитків, зробить неможливим безкоштовний проїзд і дозволить вести облік пільговиків. Паралельно ведеться робота і щодо зменшення кількості маршруток на центральних вулицях міста, запевнив Сухомлин.

Також згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації щодо зміни деяких приміських маршрутів, з центральних вулиць Житомира на паралельні будуть переведені 70 автобусів. А нова схема руху міських маршруток передбачає скорочення їх кількості з 233 до 181.

Як повідомляв «Журнал Житомира», 31 жовтня в Житомирі презентували перший тролейбус Škoda. Пізніше в Житомир з Чехії прибуло ще 8 тролейбусів Škoda.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.