В Житомирі планують створити єдиний автобусний маршрут, який буде обслуговувати Малікова

В Житомирі планують створити єдиний автобусний маршрут, який буде обслуговувати Малікова
7 квітня в залі засідань Житомирської міської ради відбулися громадські слухання з питань внесення змін до схеми руху автобусних маршрутів загального користування.

Про це розповіли у міській раді.

Починаючи обговорення, заступник Житомирського міського голови Євген Демчик зазначив, що захід проходить для створення зручної автобусної та тролейбусної мережі, забезпечення житомирян комфортним, екологічним і соціальним транспортом.

«Ми збільшуємо кількість тролейбусних маршрутів і забезпечуємо соціальним, пільговим транспортом жителів Житомира і плануємо, за зверненнями житомирян, ввести ще кілька маршрутів, поєднавши таким чином Крошню з Богунией і Корбутовкой, а також інші райони між собою. Колектив і профспілка ТТУ просили ініціювати сьогоднішню роботу й обговорити можливість зміни схем руху маршрутних таксі у місті Житомирі», - зазначив заступник міського голови Євген Демчик.

Начальник управління транспорту і зв'язку міської ради Тетяна Подорожна, представляючи проект автобусної мережі, повідомила, що в даний час рух транспорту на центральних вулицях міста дуже інтенсивне, адже тільки тролейбуси їздять по центральним вулицям міста в години "пік" кожні півтори хвилини: «Управлінням транспорту було розроблено проект міської автобусної мережі, яка передбачає часткове перенаправлення автобусів міських маршрутів з центральних вулиць міста на другорядні, що дозволить в деякій мірі направити потік пасажирів до комунального транспорту і розвантажити вулиці».

В ході обговорення звучали пропозиції від депутатів міської ради, членів виконавчого комітету, громадськості. Житомиряни звернулися з проханнями забезпечити громадським транспортом жителів району Малікова, розглянути можливість транспортного сполучення зазначеного району саме комунальним електротранспортом, а також залишити без змін деякі маршрути. Також пропозиціями громадськості були - відновити автобусний маршрут №2, відновити тролейбусний маршрут №9.

У зв'язку з тим, що район Малікова не забезпечений комунальним транспортом, за рекомендаціями депутатського корпусу міської ради, був оброблений варіант з об'єднанням автобусних маршрутів №1, 37, 40 в один маршрут, який охопить схеми руху зазначених маршрутів. «У подальшому цей маршрут планувалося передати на обслуговування комунальному підприємству, розглянувши можливість придбання для комунального підприємства автобусів великої місткості. Зрозуміло, що впровадження цих планів потребує часу. Угоди з перевізниками, які обслуговують ці маршрути, діють до 2017-2018 років», - поінформувала Тетяна Подорожна.

Після двох годин обговорень слухання перенесли. Чиновники запевняють: слухання - це лише перші кроки по розробці оптимальної автобусної мережі міста Житомира.

Як повідомляв «Журнал Житомира», раніше міськрада опублікував проект рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради "Про затвердження міської автобусної мережі", згідно з яким планується скоротити кількість і оптимізувати схеми руху міських автобусних маршрутів.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.