Засідання Житомирського виконкому ледь не зірвала «захисниця дітей»

Засідання Житомирського виконкому ледь не зірвала «захисниця дітей»
Зі скандалу почалося засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради 20 травня.

Місцева активістка Галина Чижова відмовилася виходити із залу засідань при розгляді так званих "дитячих" питань. Після цього вона викликала міліцію і почала звинувачувати членів міськвиконкому у тому, що вони нібито відбирають у дітей житло.

Член виконкому Костянтин Суський переконує: кожен член виконкому несе персональну відповідальність за нерозголошення конфіденційної інформації про дітей, а тому незрозуміло чому пані Чижова так вперто не хотіла вийти із зали засідань.

"Вже не перший раз на засіданні виконкому міської ради присутній Галина Харитонівна Чижова, яка говорить про те, що вона хоче бути присутньою на розгляді "дитячих" питань, що заборонено законом України, так як інформація про дітей є конфіденційною, а не публічною. Я не розумію, яка її мета, навіщо їй інформація про дітей, про місце їх проживання і, я вважаю, що цим питанням повинні займатися органи правопорядку", - розповідає член виконкому Костянтин Суський.

Журналісти вирішили з'ясувати точку зору Галини Чижової, втім коли вони запитали у неї, чому вона не хотіла вийти із залу засідань під час розгляду "дитячих" питань, жінка висловила впевненість, що її точку зору не обов'язково покажуть.

"Так, так, пиарьте злочинний виконком, пиарьте злочинців. Виконком злочинний пиарьте. Там може 10 людей порядних знайдеться. Решта - організоване злочинне угрупування. Ви все одно ніколи не покажете, коли я кажу, ви все одно виріжете. Чи покажете з відкритим ротом. Ви не показуєте проблеми міста, проблеми малолітніх дітей", - переконувала журналістів Галина Чижова.

Заступник директора юридичного департаменту Наталія Григорчук пояснює: всі персональні дані, що містяться в проектах рішень захищені законом і не можуть бути розголошені третім особам.

"Ці всі питання, які розглядаються виконавчим комітетом, вони містять конфіденційну інформацію, а саме - про дату і місце народження дітей, їх прізвище, ім'я, дані про їх батьків, а також відомості про їх проживання. Інформація конфіденційна не може бути розголошена без згоди на те суб'єктів зазначених у проектах рішень. Крім того, є закон про захист персональних даних. Тому всі ці питання розглядаються виконавчим комітетом за відсутності представників ЗМІ, а також будь-яких інших сторонніх осіб", - розповіла заступник директора юридичного департаменту Наталія Григорчук.

Заступник міського голови Олександр Бочковський зазначив, що це вже не перше звернення Чижової в міліцію. "Всі перевірки на всі звернення Чижової не підтвердилися", - говорить Бочковський.

Після того, як до міської ради приїхала міліція, жінка заспокоїлася і спілкувалася з правоохоронцями і не заважала роботі виконкому.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.