В Житомирі розробили мобільний додаток для моніторингу громадського транспорту

В Житомирі розробили мобільний додаток для моніторингу громадського транспорту
Програміст Володимир Корнійчук з Житомира розробив мобільний додаток "Громадський транспорт Житомира" і виклав його в безкоштовний доступ.

Як пояснив сам розробник, його програма показує час очікування певного тролейбуса або маршрутного автобуса на зупинці міста Житомир на основі даних GPS-трекерів, встановлених на громадському транспорті міста.

"Півроку тому на zhzh.info з'явився GPS моніторинг маршруток і тролейбусів, де дійсно можна побачити знаходження маршруток і тролейбусів і навіть подивитися через скільки часу потрібний транспорт приїде на якусь зупинку. Сайт працює, але відкрити його з мобільного телефону, стоячи на зупинці - дуже важко, він не адаптований під мобільні платформи. Тому я сів і написав програму під Android, яка бере дані з http://zhytomyr.dozor-gps.com.ua але не качає нічого зайвого, не малює карту і працює відносно швидко навіть на середньому мобільному телефоні і поганому GPRS інтернеті", - розповідає Володимир.

Програма насправді працює просто і швидко. Необхідно вибрати маршрут, зупинку і дізнаєтеся через скільки часу приїде маршрутка чи тролейбус. Програма повністю безкоштовна і без настирливої реклами.

Але, за словами Корнійчука, в бета-версії програми є два нюанси.

Перший. На жаль чиновники житомирської міськради не бажають відкривати доступ до GPS-даними міського транспорту. Тому ці дані в будь-який момент можуть перестати функціонувати. Але поки працює.

Другий. Не всі маршрути обладнані GPS. Взагалі немає приміських маршрутів, а також деяких міських. Крім того, посидівши з телефоном на зупинці, розробник програми прийшов до висновку, що по місту бігають "маршрутки-примари". Тобто на карті відображається, наприклад, 6 маршруток якогось маршруту, а насправді їх 8 і ось вона проїжджає повз тебе, хоча на карті найближча знаходиться за 4 квартали.

Тим не менше, програма працює і користувачам приносить користь. Точність передбачення приїзду маршрутки +/- 40 секунд, що, загалом-то не погано (навіть якщо вона всього за квартал - зелений або червоний сигнал світлофора можуть змінити час як раз на цю величину, тобто точніше порахувати неможливо в принципі).
Завантажити мобільний додаток можна за цим посиланням.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.