Фермери не згодні на безкоштовні торгові місця на ринках Житомира: хочуть торгувати на вулиці

Фермери не згодні на безкоштовні торгові місця на ринках Житомира: хочуть торгувати на вулиці
Останнім часом особливої гостроти набуло питання розміщення ярмаркової торгівлі в Житомирі.

Деякі торговці намагаються представити дану проблему під кутом протистояння фермерів-виробників власної продукції та міської влади.

Представники фермерських господарств активно лобіюють торгівлю на вул. Лятошинського у центрі Житомира і намагаються поширити несанкціоновану торгівлю на зеленій зоні, без належного холодильного обладнання, мотивуючи тим, що це зручно для жителів міста.

15 червня відбулася нарада з питання розміщення сільгосп виробників, які реалізують свою продукцію, на ринках та тимчасових торговельних комплексах міста за участю представників фермерських господарств, керівників підприємств, що експлуатують ринки «Житній» , «Сінний», «Хмільники», «Київський», «Тетерів», «Привокзальний» та представників виконкому.

Фермерам запропонували пільгові торгові місця, які в достатній кількості є на ринках міста, а також на торгових майданчиках за адресою: вул. Київська, 95 та Бориса Тена, 5 без справляння плати за послуги.

Однак окрема частина виробників категорично відмовилася від пропозиції розміститися на ринках, і в минулі вихідні все ж розташувалися на вулиці Лятошинського.

Зазначимо, що підключення до енергоспоживання холодильників на вулиці не передбачено, та реалізація продукції тваринного походження влітку небезпечна для здоров'я житомирян. Не дивлячись на це, багато житомирян із задоволенням купують таку продукцію, так як вона на 50 копійок дешевше, а після обіду на цілу гривню.

Влада Житомира підкреслюють, що мова йде саме про впорядкування торгівлі з перекладом на ринки, а не про «розгоні» і заборону. Адже всі розуміють, що для торгуючих це, можливо, є єдиним джерелом заробітку.

Як повідомлялося, у Житомирі під час бійки, стихійні торговці кидалися сиром в міліцію. Відео конфлікту потрапило в інтернет.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.