В центрі Житомира почали оновлювати розмітку на дорогах

В центрі Житомира почали оновлювати розмітку на дорогах
Оснащення дільниць вулично-дорожньої мережі в Житомирі залишає бажати кращого.

Житомир давно «страждає» відсутністю розміток на дорогах, як банальних «зебр» так і взагалі необхідної розмітки, яка полегшує орієнтацію водіїв.

До цієї проблеми додаються ще й ями на дорогах, світлофори часто виходять з ладу, дорожні знаки рясно закриті від очей водіїв гілками дерев. Однак у цьому році, здається таки взялися поступово вирішувати ці проблеми.

Так у середу, 24 червня, оновили розмітку на вул. Перемоги в районі магазину «Тетерів».

Дуже часто люди, які відвідали Європу повертаючись в Україну скаржаться на відсутність розмітки у нас на дорогах. Житомир в цьому плані теж не став виключенням як місто. Проблемних місць, де відсутні «зебри», вистачає. Легше назвати ті місця, де вони у належному стані, це переважно розмітка в центрі міста, а на околицях роботи по нанесенню дорожньої розмітки зазвичай чомусь не ведуться.

Хоча відсутність яскравої розмітки на дорозі - пряме порушення Госту №3587-97 - у ньому описані вимоги до безпеки руху. Так, наприклад, розмітку повинно бути добре видно на відстані мінімум 90 метрів.

Взагалі за законом ДАІ може перекрити цю ділянку дороги до того моменту, поки «зебра» не буде відповідати ГОСТу. Але так практично ніколи не роблять. За кордоном останнім часом практикується нові удосконалення розмітки, щоб ще більше убезпечити ДТП. Для того, щоб перетнути дорогу по переходу, пішохід повинен натиснути на спеціальну кнопку, в результаті чого на пішохідному переході відразу ж з'явиться світлодіодне підсвічування дорожніх знаків. Таким чином, вночі водієві нескладно помітити дорожній перехід, так і самого пішохода.

Житомирянам поки рано мріяти про такі нововведення у місті, проте помітне оновлення разметк

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.