З початку року в Житомирській області закрили понад 30 шкіл

З початку року в Житомирській області закрили понад 30 шкіл
На Житомирщині 310 малокомплектних шкіл. Це обумовлено різким зменшенням кількості учнів: з 2003 року учнівські контингенти зменшилися на 58 тис. учнів.

Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.

«Щорічне зменшення учнівських контингентів при розгалуженої мережі шкіл призводить до зростання вартості утримання 1 учня. Так, при середньому по області нормативі 12,2 тис. грн. утримання одного учня в малокомплектних школах в 2015 році становить 29,3 тис. грн. Але і це не головне, головне - якість отримання освітніх послуг. Коли вчаться в школі 10 учнів, немає комп'ютерного класу, спортзали, один вчитель викладає більшість предметів, то зрозуміло, яке може бути освіту», - зазначив заступник голови ОДА Ярослав Лагута.

Реорганізація загальноосвітніх навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням сесії місцевої ради, державної та приватної форм власності - за рішенням засновника (засновників).

Також Ярослав Лагута зазначив, що планом оптимізації мережі малокомплектних навчальних закладів області було передбачено оптимізувати в 2015 році 68 малокомплектних шкіл, з них 43 закрити і 25 реорганізувати.

Станом на 1 вересня 2015 року оптимізовано 63 загальноосвітні навчальні заклади.

В оптимізованих навчальних закладах вирішується питання підвозу учнів і вчителів. Найближчим часом планується додатково придбати 20 шкільних автобусів. На сьогоднішній день парк шкільних автобусів становить 195 одиниць. Всього безкоштовним перевезенням забезпечено 99,9% учнів і 87% вчителів сільської місцевості.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.