Житомирська мерія хоче залучити школярів до прибирання вулиць

Житомирська мерія хоче залучити школярів до прибирання вулиць
Мер Житомира Володимир Дебой планує залучити школярів та студентів до прибирання міста.

Про це він сказав під час робочої наради з керівниками житлових та комунальних підприємств 24 січня.

«Поки я не розмовляв з вчителями та керівниками шкіл, як це методично правильно зробити, але є така ідея, щоб організувати не єдину весняну толоку, а під час уроків, приміром, праці чи виховання, долучити школу до прибирання вулиць міста», - сказав він.

Мер Житомира вважає, що, незважаючи на ймовірні заперечення деяких з батьків, таке нововведення виховуватиме у школярів культуру чистоти:

«Вісім з десяти дітей більше не захочуть кинути сміття. Така природа людини – коли ти сам щось зробив, то собі самому не хочеться шкодити».

На думку Володимира Дебоя, доручення до прибирання шкіл, а також вищих і спеціальних навчальних закладів має стати планомірним, системним і постійним явищем.

«На жаль, в останні роки ми виховали у людей споживацьку філософію: хтось повинен мені щось зробити, але тільки не я. Неможливо, щоб все зробив один комунальник чи одна прибиральниця», - переконаний міський голова.

Як повідомив на нараді заступник мера Житомира Микола Боровець, у місті планується «створити армію з близько 100 громадських інспекторів з благоустрою і закласти механізм їх певного стимулювання».

Источник: http://zhzh.com.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.