Більше половини ліфтів в обласному центрі потребують заміни або ремонту

Більше половини ліфтів в обласному центрі потребують заміни або ремонту
Невтішна картина за результатами перевірки стану ліфтового господарства в Житомирі. Планову інспекцію ліфтів, що відпрацювати допустимий строк експлуатації, – 25 років наразі проводять спеціалісти територіального управління Держгірпромнагляду. Так, по завершенні огляду в житловому фонді 14 ВЖРЕПу, що на Богунії, інспектори мали б зупинити 32 ліфти, що вже відпрацювали граничний термін. Проте з боку мерії приймаються гнучкі рішення:

«Це болюча тема. Заборона на експлуатацію ліфтів виписана. Але згідно графіку гарантійного листа, який надав міськвиконком, до вересня цим ліфтам буде проведено експертне обстеження і капітальний ремонт. Термін узгоджено з нашим керівництвом і міською радою», – повідомив Роман Вдовиченко, головний державний інспектор котлонагляду та підіймальних спорудах теруправління Держгірпромнагляду по Житомирській області. Але, чи знайдуться кошти на виконання паперових гарантій? Так, за весь минулий рік в обласному центрі на нові було замінено 10 ліфтів та ще 20 - відремонтовано. Та на сьогодні, за даними контролюючої організації, зовсім недіючими є 18 ліфтів, 445 - працюють понад нормативний термін без капремонту, і майже півтори сотні з них - на суворому контролі, бо мають припис на заборону експлуатації.

Загалом в багатоповерховому житловому фонді Житомира налічується майже тисяча ліфтів, і з них 60 відсотків потребують заміни або ремонту. Кошторис на один новий ліфт з монтажем сягає щонайменше 200 тисяч гривень.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.