Мер Житомира підтвердив чутки про те, що землю Ботанічного саду продадуть «Епіцентру»

Мер Житомира підтвердив чутки про те, що землю Ботанічного саду продадуть «Епіцентру»
Землю в житомирському Ботанічному саду скоріше всього продадуть «Епіцентру». Про це вчора в прямому ефірі на обласному телебаченні заявив мер Житомира, Володимир Дебой.

«Сьогодні дійсно знайшовся інвестор на землю Ботанічного саду, і не треба приховувати, що це «Епіцентр», - заявив у прямому ефірі на обласному телебачення міський голова Дебой. Відразу додав, що «Епіцентр» зацікавлений у прозорій купівлі землі на аукціоні. Міський голова ще й дав характеристику цьому інвестору – назвав його серйозною комерційною структурою, яка має свої представництва у 28 містах України та виступає першим офіційним спонсором Євро-2012.

Втім, юристи переконують, що надавати переваги якомусь одному інвестору під час продажу землі з аукціону – це вже не прозорий продаж.

Земельний аукціон (ліцітація) — спосіб продажу землі, при якому покупцем стає особа, яка запропонувала найвищу ціну, йдеться у юридичній енциклопедії.

Таким чином, міський голова відкрито заявляє про те, що «Епіцентр» виграє цей аукціон, навіть не припускає можливості участі в цьому аукціоні інших потужних підприємств.

Дебой натомість переконує, що продавати землю буде прозоро. І обіцяє, що як тільки земля буде в «Епіцентра», в Житомирі з’явиться 1500 робочих місць а у бюджет надійде 10 мільйонів гривень.

В 10 мільйонів оцінюють землю у міській раді. Втім, ріелтори в Житомирі говорять, що комерційна вартість цієї ділянки - 34 мільйони гривень.

Міський голова обіцяє, після визначення усіх обставин, депутати підтримають рішення.

- Підтримають навіть ті, кому вчора не дали прийти на сесію політичні лідери, - сказав мер.

Вчора на сесію прийшло 23 депутати із 60. Про бойкотування офіційно заявили «Фронт змін» та «Батьківщина».

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.