«Піраміда» по-житомирськи під прикриттям Міноборони?

«Піраміда» по-житомирськи під прикриттям Міноборони?
Другий рік у Житомирі близько п’ятнадцяти сімей б’ються за право на житло. При тому всьому, що всі вони справно сплатили вартість житла, ще навіть більше…

Людмила Головатюк перерахувала на рахунок будівельників, державного підприємства Міністерства оборони «Укрвійськбуд» 1 мільйон 700 тисяч гривень. Половина цих грошей отримані у кредит під заставу хати.

– Поки що живу у заставленому будинку і суджуся з банком. Але не сьогодні-завтра прийдуть виконавці і виставлять мене надвір, – скаржиться нам Людмила Григорівна. Таких історій серед інвесторів «Укрвійськбуду» маса. Інша жінка, Віра Костушевич із приміського села Глибочиця. В будинок по проспекту Мира інвестувала понад триста тисяч гривень.

– У мене донька з маленькою дитиною. Хотіла зробити їй подарунок, купити квартиру в Житомирі. Продала будинок матері, сама живу на квартирі, плачу господарям, а квартири так і не маю. І, швидше за все, не матиму, – розповіла «Суботі» пані Віра.
Три роки, каже пані Костушевич, ходимо на збори інвесторів. Але ці збори так нічим і не закінчилися досі.

Будинок по проспекту Миру, який за гроші майбутніх власників квартир мало побудувати ДП МО «Укрвійськбуд», мав бути зданий у четвертому кварталі 2010 року. Однак не закінчений і до сьогодні. У самому ДП «Укрвійськбуд» говорять: немає грошей. Побудували, стверджують на підприємстві, рівно на 7,5 мільйонів гривень. Для завершення потрібно 13 мільйонів гривень. Будівництво зависло у повітрі, тому що люди платити не хочуть, а своїх коштів в «Укрвійськбуду» немає.

Але, стверджує головний інженер «Укрвійськбуду» Володимир Цалко, не все так просто.
– Я питав у генерального директора, Віктора Коробкіна, чи є список тих, хто матиме у цьому будинку квартири. Він категорично відмовився мені надати список власників, – говорить головний інженер. За його словами, саме це змусило його залишити цю посаду.
Крім того, Володимир Цалко переконаний, що два з половиною мільйони інвесторських грошей було просто нахабно вкрадено.

– Долю подальшого будівництва можна було би вирішити, – продовжує Володимир Цалко. – Я знайшов інвестора. Але основною умовою тих, хто може добудувати квартири людям, є аудит того, що зроблено. Коробкін не погоджується. Адже тоді випливуть два з половиною мільйони недостачі.

За проектом у будинку мало бути 107 квартир і 9 поверхів. На поточний момент ледь-ледь добудовано три поверхи.
Тим часом, більшість людей, які виступили інвесторами будівництва, судиться з банками. Кредити вони брали ще у 2007 році у доларах. Відтоді курс підскочив ледве не вдвоє, тож сплачувати зараз мусять більше. Чимало з них продали власне житло і наймають квартири.

Але, що найпечальніше, якщо списку власників житла справді немає у генерального директора «Укрвійськбуду», то тим, хто платив гроші за квартири, довести факт платежу буде нелегко, майже неможливо.
Потенційні мешканці будинку стверджують, що у філії «Укрвійськбуду» у Житомирі їх запевнили: найближчим часом подальше будівництво не намічається. Коли і кому саме здадуть це житло в експлуатація поки що так і лишається загадкою.

«Піраміда» по-житомирськи під прикриттям Міноборони?


«Піраміда» по-житомирськи під прикриттям Міноборони?


«Піраміда» по-житомирськи під прикриттям Міноборони?


«Піраміда» по-житомирськи під прикриттям Міноборони?


«Піраміда» по-житомирськи під прикриттям Міноборони?

Источник: http://zhitomir-online.com

Система Orphus
Комментарии
dryg 4 декабря 2011 14:59
http://www.youtube.com/watch?v=zuJwXC7rXtQ
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.