Житомиру дають 25 мільйонів гривень на будівництво басейну. Влада ніяк не вибере місце

Житомиру дають 25 мільйонів гривень на будівництво басейну. Влада ніяк не вибере місце
У Житомирській області на сьогодні склалася чи не найгірша ситуація з плавальними басейнами.

- Сьогодні лише Житомир, Бердичів та Новогуйвинськ мають таку можливість, як розвивати такий вид спорту, - стверджує голова федерації плавання Микола Крук.

На 6 доріжках Житомирського авангарду сьогодні намагаються розвиватися відділення плавання, сучасного п’ятиборства та триатлону. Це без урахування щоденних дитячих тренувань, та нещодавно введених уроків плавання.

- Про будівництво нового басейну активні розмови ведуться вже два роки і лише і лише зараз з’явилася реальна можливість, - запевняє Крук.

Житомирщина увійшла до загальнодержавної програми будівництва плавальних басейнів, у рамках якої до 2016 буде зведено 15 басейнів, 2 з яких у нашій області, а саме у Житомирі та Новограді-Волинському.

До речі у Новограді-Волинському за надану можливість міська влада вхопилась моментально, вже виділено земельну ділянку, з затвердженим про це відповідним рішенням сесії.

У Житомирі ще й досі ситуація залишається не визначеною.

- По місту Житомиру ситуація поки що не є певною, оскільки Житомирська ОДА в особі головного управління має свою думку щодо місця розташування басейну. Це район стадіону «Спартак», на площадці де зупиняються цирки-шапіто.

- У міської влади є інша думка, пропонувалося багато варіантів – у районі Смоковки (вул.. Крошенська, 3), це у районі 26-ї школи (Богунія).

Вартість кожного з басейнів – 25-30 мільйонів гривень. Кошти на їх будівництво вже закладають на наступний рік.
- Це буде сучасний, спортивний комплекс, у якому можна тренуватись, проводити змагання і використовувати його для мешканців міста. Довжина його 25 м., - заявив Микола Крук.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.