Міська влада Житомира гальмує будівництво басейну

Міська влада Житомира гальмує будівництво басейну
У Житомирській області планують побудувати три сучасних басейни. До цільової програми будівництва сучасних басейнів можуть увійти міста Новоград-Волинський, Бердичів та Житомир.

Про це повідомила Раїса Гула, начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації.

- Існує президентська програма із побудови сучасних басейнів, до якої ввійшла Житомирська область. Ми можемо побудувати три сучасні басейни в трьох містах: Бердичів, Новоград-Волинський та Житомир. Вартість інвестицій для кожного басейну складає 30 млн. гривень, - каже Раїса Гула.

За словами Гули, у планах управління побудувати басейн на території стадіону "Спартак". Для цього необхідно близько гектара землі. Така ділянка на стадіоні є - це додатковий спортивний майданчик, де треба знести самовільно побудовані гаражі. Начальник управління наголошує, що у цих намірах їм створює проблеми влада Житомира, яка не хоче виділяти землю.

- У нас є дуже великі проблеми із міською владою по виділенню землі. Не можна погодитись на будівництво басейну у віддалених точках міста, таких як нам пропонують. Наприклад, вулиця Коростеньска, це в районі аеропорту. Інша ділянка - яр в районі "Житомиргазу". Для того, щоб зарівняти яр необхідно дуже багато коштів, тому ця ділянка не підходить. Ще одне місце - поруч із стадіоном пожежників, а на тому місці навіть немає комунальних комунікацій. Для нас найзручніший варіант це - ділянка на стадіоні "Спартак", де зупиняється цирк, - пояснює Гула.

Також Раїса Гула наголошує, що найбільше бажання, щодо побудови басейнів проявляють мери Коростеня та Новограда-Волинського. Вони кажуть, що вже мають ділянки і готові провести сесії міськрад у будь-який момент.

За словами Миколи Туфанова, голови депутатської комісії Житомирської міськради, комісія ще не розглядала звернень, щодо будівництва басейну.

Зараз у Житомирі діє єдиний басейн, придатний для тренування професійних спортсменів - «Авангард» на Старому бульварі.

Источник: zhitomir.info

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.