Музей природи у Житомирі зведуть до кінця року - Рижук

Музей природи у Житомирі зведуть до кінця року  - Рижук
Вчора, 6 серпня під час прямого ефіру журналістка телеканалу «Союз-ТВ» Ірина Степаненко нагадала губернатору Сергію Рижуку про одну з багатьох його обіцянок:

- Ви обіцяли в 2012 році побудувати нове приміщення для музею природи, але ми будівництва не бачимо, - сказала журналістка.

Рижук запевнив її що все в порядку, вже є 12 млн. грн., є земля, виготовлений і затверджений проект, проведені і виграні тендери, які й затягнули цю справу.

Губернатор вважає, що вже в найближчому місяці він буде закладати капсулу в фундамент музею, а коробку будівлі зведуть до морозів.

Нагадаємо, раніше губернатор стверджував, що до кінця 2012-го року музей буде побудований повністю.

Крім музею природи до кінця року Рижук обіцяє зробити для житомирян реконструкцію «Ракушки». До студії Рижук прийшов з тим же проектом, який кілька місяців тому журналістам у Житомирському міській раді демонстрував мер Володимир Дебой.

За словами губернатора роботи, по зміцненню «Ракушки» на схилі вже почалися, але вони в землі, тому їх ніхто не бачить.

Саму ж реконструкцію за підрахунками Рижука будівельники зможуть зробити за 3-4 місяці. При цьому губернатор підкреслив що гроші, виділені Кабміном на «Ракушку» потрібно обов'язково освоїти до кінця року.

- Ми виділили, по-моєму, 18 млн. грн. щоб провести реконструкцію «Ракушки», - заявив Сергій Рижук.

Нагадуємо, раніше мер Володимир Дебой повідомляв, що з державного бюджету виділено 5 млн. 953 тис. 422 грн. на реконструкцію літнього театру «Мушля» а також буде співфінансування з місцевого бюджету в сумі близько 1,5 млн.грн.

А ось кінотеатром «Жовтень» і магістратом на Замковій горі, за словами губернатора, цього року займатися не будуть, щоб не «розпорошувати гроші», а от у наступному, 2013-м займуться обов'язково.

Нагадаємо, в будівлю магістрату спочатку повинна була переїхати картинна галерея Житомирського краєзнавчого музею, більша частина якої знаходиться у сховищах. Потім були розмови, що туди переїде вже весь музей, оскільки католицька церква хоче повернути приміщення, в якому нині музей, раніше їй належало. Магістрат з незакінченою ремонтом стоїть вже кілька років.

Про реконструкцію стадіону журналістка і губернатор не говорили.

Автор статьи: Сергій Харчук

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.