Під Житомиром обрано земельну ділянку для будівництва котеджів

Під Житомиром обрано земельну ділянку для будівництва котеджів
Вчора, 30 серпня на сесії Житомирської міської ради розглядалась схема будівництва котеджного містечка на земельній ділянці у районі аеропорту «Житомир».

- Ця земля належить колишнім власникам аеропорту, сьогодні вони претендують на ту частину землі, - розповів мер Володимир Дебой під час прямого ефіру на одному з міссцевих каналів.

Влада має намір освоїти близько більше 20 га землі під малоповерхову забудову – будівництво котеджів.

Міський голова Володимир Дебой переконував, що чи не вперше питання створення котеджного містечка обговорюється публічно, прозоро, без можливості спекуляцій, перемов, перекручень, як то було з скандальним сінокосами біля скелі Голова Чадського, над Тетеровом.

За словами Дебоя бажаючим громадянам буде запропоновано на умовах оренди отримати земельні ділянки близько 10 соток під будівництво котеджу.

Ділянки даватимуть на умовах оренди тим, хто реально може будуватись, причому здатен розпочати це у найближчий рік-другий – така головна умова. Якщо людина за ці терміни не розпочне будівництво – ділянка буде повертатись і передаватись іншій людині.

Всього таких ділянок буде близько 150. Крім котеджів тут також пропонується збудувати дитячий садок.
Депутати підтримали це рішення, з перевагою всього у 1 голос (31 голос «За»). Мер пояснив, що опозиція не голосувала.

Дебой каже що на наступну сесію міська рада буде розробляти умови та детальне планування території.

Також він заявив, що якщо цей проект буде вдалим, то з недалеким розширенням меж Житомира при прийняті нового Генерального плану будуть виділені ще й інші ділянки під аналогічну забудову.

Автор статьи: Сергій Харчук

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.