Легалізувати самовільно побудовані дачі в Україну стане простіше

Легалізувати самовільно побудовані дачі в Україну стане простіше
Вчора набрав чинності порядок прийому в експлуатацію індивідуальних житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських будівель і споруд і прибудов до них. Відповідний наказ Мінрегіонбуду був підписаний 24 червня 2011 року.
Порядок встановлює процедуру і умови прийняття в експлуатацію житлових будинків, садових і дачних будинків, побудованих до 31.12.2009 без дозволу на виконання будівельних робіт, заяву про прийняття в експлуатацію яких подано до 31.12.2012.

Також документ встановлює механізм проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж.

Відповідно до встановленого Порядку, прийняття в експлуатацію зазначених об'єктів проводиться безкоштовно Державної архітектурно-будівельною інспекцією України та її територіальними органами. Це відбувається за результатами технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж та за наявності документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розміщений об'єкт.

Прийняття в експлуатацію проводиться шляхом реєстрації поданої замовником декларації про готовність об'єкта до експлуатації.

Замовник або його уповноважена особа подає особисто або надсилає рекомендованим листом до інспекції за місцезнаходженням об'єкта заяву про прийняття в експлуатацію об'єкта за встановленою формою, до якої додаються:

* Два примірники заповненої декларації;
* Звіт про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єкта з висновком про їх відповідність вимогам надійності та безпечної експлуатації;

* Засвідчені в установленому порядку копії:
o документа, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розміщений об'єкт;
o технічного паспорта, виданого бюро технічної інвентаризації.

Інспекція розглядає документи і приймає протягом тридцяти днів від дати їх подання рішення про реєстрацію декларації або її повернення.

Источник: http://realt.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.