Приватизувати житло в гуртожиток можна до 2015 року

Приватизувати житло в гуртожиток можна до 2015 року
До 2015 року продовжила Верховна Рада можливість приватизації громадянами, які проживають на законних підставах тривалий час в гуртожитках, свого житла.

268 депутатів проголосувало за прийняття в цілому законопроекту № 8678 при мінімально необхідних 226.

Раніше встановлений термін передбачав можливість приватизації житла у гуртожитках до 2012 року.

Дія мораторію на відселення мешканців гуртожитків парламент продовжив, на які поширюється дія цього закону, і на відчуження гуртожитків до 2015 року.

Приватизація житла в гуртожитках стосується всіх житлових приміщень - житлових кімнат, житлових блоків і секцій.

Приватизація житла в гуртожитках здійснюється його жителями, що потребують соціального захисту, не мають іншого житла і законно проживають у гуртожитку на підставах, визначених цим законом, більше 5 років.

Необхідність прийняття закону пов'язана зі складнощами реалізації мешканцями гуртожитків наданого їм права приватизації житлових приміщень у гуртожитках.

Даний законопроект був розроблений в листопаді 2010 року Міністерством житлово-комунального господарства (нині Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства).

У вересні 2008 року Рада дозволила громадянам, які проживають на законних підставах тривалий час в гуртожитках для самотніх громадян або сімей, приватизувати своє житло.

Источник: http://bin.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.