З четверга купити і продати квартиру буде неможливо

З четверга купити і продати квартиру буде неможливо
Орієнтовна дата пожвавлення на ринку нерухомості лютий-березень.
Реорганізація системи реєстрації житла, затіяна урядом для того, щоб прибрати з ринку комунального монополіста, може обернутися для покупців і продавців вимушеної паузою.

Справа в тому, що з 1 грудня Бюро технічної інвентаризації (БТІ) у регіонах, а з 15 грудня і в столиці не будуть приймати документи на реєстрацію прав власності. Це викликано тим, що з 1 січня набуває чинності Постанова про нові правила реєстрації нерухомості, до цього процесу повинні бути допущені і приватники.

Зараз Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ готує законопроект, згідно з яким послуги громадянам зможуть надавати не тільки комунальні підприємства, а й організації інших форм власності. При цьому отримувати документи про стан об'єкта нерухомості громадяни зможуть за принципом "єдиного вікна".

- Людина буде подавати документи реєстратору, який зв'язується з виконавцями технічної інвентаризації і з'ясовує, хто може запропонувати мінімальну вартість і термін виконання послуги, після чого повідомляє результати громадянину, - пояснив профільний міністр Анатолій Близнюк.

Проте експерти говорять, що в найближчі три місяці, поки нова система почне працювати, ринок чекає колапс і припинення укладання договорів купівлі-продажу. Хто не встигне оформити право власності до 1 або 15 грудня, тому доведеться чекати до кінця лютого - початку березня.

Источник: http://kp.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.