За неправдиву інформацію про категорію готелю можуть оштрафувати - законопроект

За неправдиву інформацію про категорію готелю можуть оштрафувати - законопроект
Державне агентство України з туризму та курортів пропонує стягувати з суб'єктів господарювання штрафи за недостовірну інформацію щодо відповідності об'єкта туристичної інфраструктури у розмірі від трьох до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Така норма міститься в проекті закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері використання категорії об'єкта туристичної інфраструктури», розробленому Держтуризмкурортів.

Крім того, Держтуризмкурортів пропонує штрафувати посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадян-власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян, які займаються підприємницькою діяльністю, за неправомірне використання знака категорії об'єкта туристичної інфраструктури в розмірі від 40 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що в даний час законодавство України не передбачає персоніфіковану відповідальність за незаконне використання категорії об'єкта туристичної інфраструктури. Прийняття вищезазначеного документа сприятиме забезпеченню належного рівня інформованості споживачів та інших замовників послуг розміщення про категорію об'єктів.

На думку Олексія Євченко, керуючого партнера девелоперської компанії ArtBuild Hotel Group (ABHG, Київ), яка виступає в Україну офіційним представником готельної мережі Best Western International (США), запропоновані Держтуризмкурортів штрафи необхідно збільшити.

Зокрема, необхідно збільшити планований штраф за надання суб'єктами господарювання недостовірної інформації про відповідність об'єкта туристичної інфраструктури до 300-1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тоді як штраф за неправомірне використання знака категорії об'єкта туристичної інфраструктури - до 1000-3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«При істотному збільшенні штрафів за неправомірне використання та застосування знака категорії об'єкта туристичної інфраструктури буде створено дієвий механізм запобігання неправомірних дій з боку суб'єктів господарювання, подання неправдивої інформації та зловживань. Зросте відповідальність за підтримання об'єкта туристичної інфраструктури на відповідному рівні. Як результат - це буде сприяти появі чесної конкуренції на основі створення більш комфортних умов для туристів, більш точного інформування про якість сервісу об'єкта », - зазначив А. Євченко.

Источник: Інтерфакс-Україна

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.