Тільки 17% багатоквартирних будинків України об'єдналися в ОСББ

Тільки 17% багатоквартирних будинків України об'єдналися в ОСББ
В Україні 17% багатоквартирних будинків об’єдналися в ОСББ. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час робочої поїздки до Дніпропетровської області. У той же час очільник відомства відзначив, що в Україні приватизовано 93% житла.

«Відповідно до чинного законодавства, будинок, у якому приватизовано понад 50% квартир, підлягає зняттю з державного балансу й передачі колективу власників», – наголосив Анатолій Близнюк під час зустрічі з представниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Дніпропетровщини.

За словами Міністра, громада повинна взяти на себе відповідальність управляти власним будинком, аби вона співпрацювала з державою за новою схемою, без принципів радянського менталітету.

«Систему житлово-комунального господарства треба перемкнути з опції «СРСР» (коли газ майже безкоштовно, квартира державна, а про те, як навести порядок у Цюрупинську, подумають у Москві) на опцію «ринок» (за газ плати, квартиру купуй, сміття сам вивозь)», - додав А. Близнюк.

Він нагадав, що процес переходу житлових будинків в формат ОСББ розпочався у 2002 році, коли парламент ухвалив Закон «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку».

«У рамках виконання рішення Кабінету Міністрів ми супроводжуємо проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ОСББ» під час розгляду у Верховній Раді. Після врегулювання законодавства ОСББ зможуть повноцінно сприяти вдосконаленню ЖКГ», - зазначив очільник Мінрегіону.

За даними Асоціації ОСББ та ЖБК «Наш дім», наразі з 6 тисяч будинків, які знаходяться в Дніпропетровську, ОСББ створені в 248, ще 378 будинків працюють у форматі житлово-будівельного корпоративну.

У нараді взяли участь представники Дніпропетровської обласної ради, асоціації ОСББ та ЖБК «Наш дім», державного вищого навчального закладу «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури», а також члени правлінь ОСББ Дніпропетровська.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.